معرفی آلوزرد و خواص درمانی آن
به گزارش سرمایه گذاری ایکیوسی، درختی است به ارتفاع حدود 7 متر و بدون خار با ساقه های صاف که رگه های قرمزی روی ساقه ها وجود دارد. برگ های آن بیضی شکل، قوسی و دندانه دار و گل هایش بزرگ، سفید رنگ و دمگل دار هستند. میوه اش گرد،
نویسنده: صمصام صانعی
درختان آلو بر اثر کشت های متوالی و نژادهای مختلفی که با هم پیوند زده شده اند، میوه های آنها از نظر شکل، ابعاد و رنگ متفاوت شده است و نام های انواع آن در بسیاری از نواحی آلوبخارا، آلوزرد و آلوسیاه می باشد. در اینجا به نام علمی و تعیینات مربوط به یک نوع از آلوها با نام آلوزرد (قطره طلا) اشاره شده است.
نام علمی:
Prunus domestica L.، نام فرانسه Prnueaux و نام انگلیسی آن Plum می باشد. نام های دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، آلودزرد، آلو قطره طلا و برقون نامیده شده است.تیره گیاه:
گل سرخ Rosaceaeنوع گیاه:
درختتعیینات ظاهری:
درختی است به ارتفاع حدود 7 متر و بدون خار با ساقه های صاف که رگه های قرمزی روی ساقه ها وجود دارد. برگ های آن بیضی شکل، قوسی و دندانه دار و گل هایش بزرگ، سفید رنگ و دمگل دار هستند. میوه اش گرد، رنگ میوه زرد مایل به سبز و هسته میوه کوچک، پهن، تخم مرغی شکل و چسبیده به گوشت می باشد.طبیعت میوه:
طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن سرد و تر است.رویش جغرافیایی:
در اغلب نواحی معتدل کشورها انتشار داشته و کاشته می گردد. در ایران در نواحی جنگلی استان های شمالی و شمال غربی به صورت خودرو رویت شده و در بعضی از منطقه ها ذکر شده کاشته هم می گردد. ضمناً در نواحی معتدل بیشتر استان ها به صورت پرورشی کاشته می گردد.ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در میوه:
تانن، چندین اسید، ساکارز، هیدرات های کربن، آمیگدالین، مواد معدنی، ویتامین C, B, A و غیره در آن تعیین شده است.بخش مورد استفاده:
میوهنحوه مصرف:
به طور معمول میوه رسیده به صورت خام یا خشک شده مصرف خوراکی دارد.خواص درمانی:
ملین ضعیف و تقویت کننده اعمال کلیه، انرژی زا و ادرارآور، خارج کننده سموم از بدن و کاهنده چربی و فشار خون، پیشگیری کننده از بروز بیماری های قلبی عروقی و خنک کننده، مقوی عمومی بدن و صفرابر، تنظیم کننده قاعدگی و خون ساز می باشد. ضمناً برای نقرس، روماتیسم، تصلب شرائین و سوء هاضمه هم مفید است.منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
منبع: راسخون
انتشار: 4 آبان 1400
بروزرسانی: 4 آبان 1400
گردآورنده: s-iqc.ir
شناسه مطلب: 527
به "معرفی آلوزرد و خواص درمانی آن" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "معرفی آلوزرد و خواص درمانی آن"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید