ایمپلنت دندان؛ همه چیز درباره جایگزینی و کاشت دندان
به گزارش سرمایه گذاری ایکیوسی، ایمپلنت (Implant) یا کاشت دندان یکی از روش های جایگزین کردن دندان های از دست رفته است. از جمله مزایای ایمپلنت طبیعی بودن دندان کاشته شده است
در گذشته برای دندان های از دست رفته هیچ جایگزین مناسبی وجود نداشت اما امروزه با پیشرفت علم دندانپزشکی روش های مختلفی همچون بریج ، ایمپلنت و... برای جبران دندان های کشیده شده استفاده می گردد. کسی که بخواهد از روش ایمپلنت یا کاشت دندان استفاده کند باید شرایط آن را داشته باشد. برای آشنایی بیشتر با این روش و همچنین آگاهی از مزایا و معایب آن با ما همراه باشید.
ایمپلنت چیست؟
کاشت دندان یا ایمپلنت (Implant) بهترین انتخاب برای جایگزینی دندان های از دست رفته است. شاید برای بسیاری از ما حتی تصور عارضه ای به نام بی دندانی سخت باشد ولی متاسفانه به دلایل زیادی این احتمال وجود دارد که یک یا چند دندان خود را از دست بدهیم. تا چند دهه پیش اگر چنین اتفاقی می افتاد هیچ راهی غیر استفاده از دندان های مصنوعی با آن ظاهر خاصشان نبود ولی خوشبختانه، هم اکنونکاشت دنداندر فک ساده است و ناراحتی خاصی را به دنبال ندارد و تا انتها عمر می تواند نقش دندان واقعی را ایفا کند.ایمپلنت دندان یک نوع پایه فلزی خاص از جنس تیتانیوم است که با سلول های بدن کاملا سازگار می باشد و به عنوان جایگزین ثابت و دائمی برای دندان از دست رفته توسط دندانپزشک، برای بیمار استفاده می گردد. دندانپزشک پایه فلزی مخصوص کاشت دندان را داخل استخوان فک قرار داده و قسمت تاج و روکش دندان ساخته شده را بر روی آن قرار می دهد. افرادی که یک یا چند دندان خود را از دست داده اند و یا حتی کل دندان های خود را از دست داده اند با استفاده از کاشت دندان می توانند زیبایی طرح لبخند و توانایی جویدن طبیعی خود را بازیابند. سن کاشت دندان در خانم ها پس از 16 سالگی و در آقایان بعد از 18 سالگی می باشد.
کاشت دندان برای چه کسانی مناسب است؟
اولین قدم برای کاشت دندان دیدار با یک دندان پزشک حرفه ای برای انجام معاینات ضروری است. در این مرحله معمولا از دندان ها عکس رادیولوژی تهیه می گردد. این عکس می تواند اطلاعات مناسبی را درباره مقدار استخوان موجود در فک و شکل آن و نیز محل اعصاب و سینوس ها در اختیار دندان پزشک قرار دهد. بیشتر افراد کاندیدهای مناسب برای کاشت دندان هستند اما به طور کلی یک کاندید مناسب برای استفاده از این روش درمانی باید دارای لثه های سالم باشد. علاوه بر این استخوان کافی برای جوش خوردن ایمپلنت در فک داشته باشد. به هر حال بعضی افراد که استخوان های فک خود را از دست داده اند نیز می توانند از این روش درمانی استفاده نمایند، اما در ابتدا ضروری است استخوان فک با استفاده از روش های درمانی خاص، ترمیم گردد.کاشت دندان برای چه کسانی مناسب نیست؟
به طور کلی کاشت ایمپلنت دندان برای افراد زیر توصیه نمی گردد:- افراد سیگاری
- افرادی که به بیماری های خود ایمنی مبتلا هستند یا از داروهای مرتبط با آن استفاده می نمایند.
- افرادی که از پرتو درمانی در ناحیه سر و گردن استفاده نموده اند.
- کسانی که دیابت کنترل نشده دارند.
- افراد بسیار جوانی که فک آن ها به حد کافی رشد ننموده است.
- خانم های باردار
- افراد الکلی یا معتاد
- افرادی که داروهای خاصی مثل استروئید و کورتون استفاده می نمایند.
- افرادی که دندان قروچه مرتب شدید شبانه دارند، زیرا احتمال شکست ایمپلنت در این افراد زیاد است.
مزایای استفاده از کاشت دندان
طبیعی بودن: به خاطر اینکه ایمپلنت دندان با جراحی داخل استخوان فک قرار می گیرد، احساس شما نسبت به آنها طبیعی تر از زمانی است که از دندان های مصنوعی استفاده می گردد.
راحتی: شما نیازی به نگرانی درباره چسبندگی دندان مصنوعی یا لغزش آن در دهان، صدای کلیک یا افتادن این دندان ها در زمان صحبت کردن ندارید.
تغذیه: شما احتمالا با استفاده از این روش کاشت دندان بهتر می توانید غذای خود را بجوید. این موضوع در حالی است که جویدن غذا با دندان های مصنوعی عادی و بطور خاص دندان های مصنوعی که به نحو مناسب در دهان قرار نمی گیرند، سخت است. علاوه بر این دندان مصنوعی فک بالا می تواند سقف دهان شما را بپوشاند و به این ترتیب امکان مزه کردن غذاها را کاهش دهد.
اعتماد به نفس: به خاطر اینکه ایملپنت ها بسیار شبیه دندان های طبیعی است، شما تفاوت کمتری نسبت به دندان های طبیعی احساس می کنید و در نتیجه اعتماد به نفس بالاتری دارید. دندان های مصنوعی عادی می توانند بر شرایط صحبت کردن شما تاثیر داشته باشد و اعتماد به نفس شما را در زمان صحبت کردن کاهش دهد.
معایب و عوارض کاشت دندان
هر عمل جراحی دارای عوارض خاص خود می باشد. مشکلاتی که ممکن است در زمان عمل جراحی کاشت دندان انجام گردد شامل خون ریزی عفونت و یا وارد شدن آسیب به اعصاب و سینوس ها است.هنگامی که ایمپلنت دندان برای جایگزینی دندان های پایین استفاده می گردد، دندانپزشک ممکن است اعصابی را که از فک رد می شوند به خاطر سوراخ کردن استخوان فک دچار آسیب کند. این مشکل می تواند باعث ایجاد درد یا بی حسی گردد. اگر در این حالت بیمار دچار بی حسی گردد، این مشکل بخش پایین لب و گونه یا یک طرف زبان را تحت تاثیر قرار می دهد. این مشکل ممکن است تا زمان ترمیم اعصاب تا چند ماه ادامه داشته باشد. در بعضی موارد، ممکن است این مشکل دائمی گردد.
علاوه بر موردی که در بالا ذکر شد در فک بالا، احتمال سوراخ شدن استخوان فک و وارد شدن این سوراخ به سینوس ها یا حفره بینی وجود دارد. این مشکل می تواند باعث ایجاد عفونت در ناحیه مورد نظر گردد. به منظور اجتناب از بروز این مسئله، عکس های رادیولوژی خاص قبل از عمل جراحی کاشت دندان از شرایط دهان بیمار تهیه می گردد تا بتواند به جراح برای معین محل دقیق اعصاب، سینوس ها و حفره بینی یاری کند.
منبع: setare.com