بازار ملایر معین حریم می گردد
به گزارش سرمایه گذاری ایکیوسی، ایسنا/ براساس آخرین خبرهای بدست رسیده و گزارش های منتشر شده، بازار ملایر معین حریم می گردد.
َخدیجه ملامیرزایی، مسئول ثبت و حریم و بافتهای تاریخی استان همدان درباره شرایط ثبت آثار تاریخی همدان در سال 1402 گفت: ما هر سال برای ثبت آثار، شاخص های داریم که در حوزه میراث منقول بین 5 تا 7 اثر است، بنابراین موظفیم طبق این شاخص آثاری را هر سال برای ثبت ارائه دهیم که خوشبختانه هر سال بیشتر آنها ثبت می گردد. سال جاری نیز دستکند وسمق در شهرستان درگزین و دستکند دهبنه شهرستان تویسرکان در دستور کار ثبت استان همدان هستند. در کنار آن یکی دو حمام قدیمی در شهرستان نهاوند و یکی دو خانه تاریخی مدنظر داریم که به واسطه این که مالک خصوصی دارند، نمی توانیم فعلا اسامی آنها را مطرح کنیم تا فرآیند حقوقی آن انجام گردد و ثبت آن به مالک ابلاغ گردد.
مسئول ثبت و حریم و بافتهای تاریخی استان همدان بیان نمود: خوشبختانه در دو سه سال گذشته یک پایش کلی در استان همدان انجام دادیم و براساس آن توانستیم حداقل 90 تا 95 درصد بناها و آثار مهم را شناسایی کنیم و فعلا آن ها را در لیست اولیه ثبت و ضبط کردیم که در مراحل بعدی با تکمیل اطلاعات، پرونده نهایی آنها برای ثبت آماده خواهد شد.
او یادآور شد: تا کنون در استان همدان حدود یک هزار و 183 اثر به ثبت رسانده ایم که از این تعداد یک هزار و 30 اثر غیرمنقول شامل بنا، محوطه و قلعه بوده و 29 اثر طبیعی، 27 اثر منقول و 96 اثر ناملموس است. سال گذشته نیز 12 اثر منقول، 6 اثر ناملموس، 2 اثر طبیعی و 4 اثر منقول در لیست آثار ملی کشور ثبت شد.
ملامیرزایی اضافه کرد: در حوزه میراث ناملموس نیز آیین برداشت رازیانه شهرستان رزن را در دستور کار داریم، تقریبا 90 درصد رازیانه کل کشور از شهرستان رزن تأمین می گردد.
مسئول ثبت و حریم و بافت های تاریخی استان همدان درباره شرایط معین حریم آثار تاریخی همدان بیان نمود: شاخص ما در حوزه معین حریم بین دو تا چهار اثر است که در حال رایزنی هستیم این تعداد شاخص کاهش یابد، چون اعتبار کافی برای آن وجود ندارد و اینکه تعداد آثار ثبتی در حال تکمیل است. سالهای 1400 و 1401 در حوزه معین حریم برای استان همدان پربار بوده است؛ حریم محور فرهنگی همدان و 137 اثر به صورت مجموعه ای در قالب یک پهنه 200 هکتاری ثبت و ابلاغ شد که از لحاظ ضوابط ارتفاعی در حال کنترل است که همه این مسائل در راستای ثبت جهانی هگمتانه اتفاق افتاده است.
او با اشاره به معین حریم بازار ملایر، گفت: با توجه به اینکه تمرکز استان روی ثبت جهانی است، از وزارتخانه فرصت گرفتیم که پرونده های معین حریم استان را در شش ماهه دوم سال به شورای حریم ارائه دهیم.
ملامیرزایی به شرایط کاوش های باستان شناسی در همدان اشاره نمود و اضافه کرد: سال جاری کاوش تپه بهرام آباد با همکاری دانشگاه بوعلی همدان انجام شد. تپه قروه در جزین نیز تپه کوچکی در محدوده شهری است که باید کاوش گردد تا تکلیف پلاکهای ثبتی که در محدوده آن واقع شده است، معین گردد. احتمالا ادامه کاوش تپه نهاوند را خواهیم داشت و اگر برای تپه علی بابا بودجه ای از فرمانداری تأمین گردد، کاوش این تپه جز اولویت های استان است.
مسئول ثبت و حریم و بافتهای تاریخی استان همدان تاکید نمود: در حوزه بازسازی، سال جاری بر بناهای محدوده ثبت جهانی متمرکز هستیم. کاروانسرای جلدی، گلشن، شریف الملک، میرزا کاظم، تهدید (زغالی ها) و کنیسه یهودی ها از جمله آثاری هستند که سال جاری بازسازی می شوند. بعلاوه در کوچه استر هم اقداماتی در حال اجرا است. در شهرستانها نیز بناها و آثاری که در موقعیت اضطراری هستند، بازسازی خواهند شد.
منبع: همگردی