حضور فعال کوالکوم در خودروهای آینده
به گزارش سرمایه گذاری ایکیوسی، به یمن وجود تراشه های ریز و خارق العاده و همچنین پلتفرم خاصی که ازسوی کمپانی کوالکوم ارائه شده، خودروهای آینده احتمالاً از کامپیوتر رومیزی و خانگی فعلی شما بسیار پیشرفته تر خواهند بود.
کوالکوم از نسل چهارم تراشه های پلتفرم خودرویی اسنپ دراگون خود رونمایی کرده که می تواند انقلابی در صنعت خودروسازی جهان بویژه خودروهای لوکس ایجاد کند. این، موضوعی است که سال ها همه خودروسازان به دنبال آن بوده و تلاش داشته اند تا خودروهای خود را مدرن و فناورانه کنند و حالا به نظر می رسد تا رسیدن به این آرزو، زمان زیادی باقی نمانده است.
آخرین نسخه پلتفرم خودرویی کوالکوم عملاً سیستم های محاسبات ابری پیشرفته، یادگیری ماشینی، دید رایانه ای و مجموعه سنسورهایی را درون یک تراشه با یکدیگر ترکیب کرده است؛ آن هم تراشه ای که چندان بزرگتر از یک سکه نیست. ناکول دوگال معاون ارشد بخش خودرو کوالکوم دراین باره گفت: ما در تلاشیم تا پیشرفته ترین راهکارهای دیجیتال را در بدنه خودرو به کار بگیریم و درواقع می توان گفت که هدف ما از ساخت این تراشه پرکار، به نوعی راحت تر و ایمن کردن رانندگی و همچنین سرگرم شدن مسافر در طول سفر بوده است. همچنین با ساخت این تراشه می خواهیم خودروسازان را به هوش مصنوعی(AI) نزدیک تر کنیم. وی ادامه داد: این تراشه درواقع قلب پلتفرم Snapdragon Automotive Cockpit محسوب می شود. البته باید گفت که یک تراشه به تنهایی نمی تواند یک خودرو معمولی را به یک خودرو خودران تبدیل کند. برای این تبدیل علاوه بر تراشه، نیازمند ایجاد شبکه و همچنین استفاده از سنسورهای متعدد ازجمله رادار، لیدار و همچنین دوربین هایی با کیفیت بالا و... است. اما پلتفرم کوالکوم مشتمل بر چه بخش هایی است؟
هوش مصنوعی: این تراشه قرار است با استفاده از هوش مصنوعی به خودرو کمک کند که هر روز بیشتر از روز گذشته ساکنان خودرو، نیازها و علایق آنها را درک کند. به عنوان مثال خودرو با استفاده از حسگرها و فناوری هوش مصنوعی، درمی یابد که چند مسافر درون خودرو حضور دارند و ازسوی دیگر با توجه به سلیقه و محل نشستن آنها، دمای هوا را در خودرو تنظیم کرده و سرگرمی های مورد علاقه شان را در اختیار آنها قرار می دهد تا به مقصد برسند.
پردازشگرهای قوی: در خودروهای آینده از نسل ششم سی پی یوهای Kyro استفاده خواهد شد که از واقعیت مجازی پشتیبانی می کند تا سیستم های امنیتی مسافران از برتری هایی خاص برخوردار شوند.
نمایشگرهای واقعیت افزوده: این قابلیت می تواند مرزهای ناوبری را جابه جا کند. با کمک این فناوری، جزئیات مربوط به اطراف راستا رانندگی روی شیشه ماشین نقش می بندد و همچنین بدون اینکه نیازی باشد از تلفن همراه در طول رانندگی استفاده کند، نقشه راستا به وی نشان داده می شود و به این ترتیب حواس راننده پرت نمی شود.
سیستم صوتی ویژه: با کمک این پلتفرم جدید هریک از مسافران در خودروهای آینده فضای صوتی مخصوص به خود را خواهند داشت و همچنین هنگام گوش دادن به موزیک در این خودروها، صدای موتور و آلودگی های صوتی مربوط به جاده نیز حذف می شوند.
مولتی مدیا: این ویژگی از تعداد زیادی صفحه نمایشگر با کیفیت موجود در خودرو حمایت می کند و به این ترتیب هریک از مسافران در خودروهای آینده می توانند نمایشگر ویژه خود را انتخاب کرده و فیلم، کارتون، موزیک و... را در طول سفر مشاهده کنند.
منبع: ایران آنلاین