پنج کلید برای برخورد با افراد سخت
به گزارش سرمایه گذاری ایکیوسی، یک بار راهبی که در شهر زندگی می کرد گفت که دلیلی برای تحسین عارفانی که به کوهستان می روند یا مراقبه کنندگانی که قادر به گذراندن دوره های طولانی در انزوا هستند وجود ندارد. او در کمال تعجب گفته بود: این ساده ترین چیز در دنیا است. آن چه واقعا سخت است رفتن میان مردم و کنار آمدن با دیگران است. واگن مترو مملو از افراد بدخلق است و در آنجا می توانید سطح معنویت خود را بسنجید.
به گزارش خبرنگاران به نقل از ال پائیس، پما چودرون بودیسم معروف در ایالات متحده با ذکر سخنی مشابه می گوید که افراد سخت و پیچیده بزرگترین معلمان هستند. او می افزاید: مطمئناً زندگی روزمره ما معمولاً مملو از فرصت هایی برای تعامل با این معلمان است که دست کم به ما اجازه می دهند هنر شکیبا بودن را تمرین کنیم.
چه در محل کار، چه در خانواده یا حتی در میان دوستان، همگان با افرادی روبرو شده اند که نمی توان با آنان کنار آمد. چگونه می توانید خونسردی خود را حفظ کنید و امتیاز معنوی کسب نمایید؟
دو روانپزشک مشهور فرانسوی کریستف آندره و فرانسوا للورد در مقاله ای با عنوان شخصیت های تازه سخت یا Les Nouvelles Personnalités difficiles نکات خاصی را ارائه نموده اند.
آنان از این فرض شروع می نمایند که برای همه افراد غیر ممکن است که همواره آرام، با خلق و خوی خوب و هماهنگ با افراد دیگر باشند. دانستن نحوه ارتباط با دیگران هم چنین به معنای یادگیری زندگی با پیچیده ترین جنبه های انسان است.
افراد افسرده تمایل دارند بدبینی خود را به اطرافیان شان تسری دهند و افراد پارانوئید از هر چیز پیش پا افتاده ای رنجیده خاطر می شوند. با این وجود، چه زمانی می توانیم آنان را به عنوان مشکل برچسب گذاری کنیم؟
نویسندگان مقاله مذکور می نویسند: زمانی که بعضی از ویژگی های شخصیتی آنان بیش از حد غالب یا بیش از حد ثابت است با موقعیت ها سازگاری پیدا نمی نمایند و این شرایط برای شخص و محیط اطراف اش همراه با رنج خواهد بود. این رنج معیار خوبی برای تشخیص شخصیت سخت است.
بیایید ببینیم چگونه می توانیم به روشی عملی با بعضی از ویژگی های شخصیت سخت مقابله کنیم.
شخصیت مرزی: این اصطلاح گاهی به اشتباه برای توصیف توانایی فکری مورد استفاده قرار می گیرد. در حقیقت به افرادی اطلاق می گردد که در آستانه ثبات روانی قرار دارند. آن ها تکانشگر هستند و به طور مکرر فوران خشم یا سقوط های خطرناک در دلسردی دارند.
نحوه برخورد با آنان باید چگونه باشد؟ از آنجایی که آنان معمولاً بیش از حد حساس هستند اگر بیش از حد پیش رفته باشند می توانیم رفتارشان را و نه هرگز خود شخص را سانسور کنیم و این کار را باید از موضع همدلی انجام داد و شرح داد که این موقعیت چه احساسی در ما ایجاد نموده است.
شخصیت مرزی الگوی فراگیر بی ثباتی در روابط بین فردی و عواطف به همراه تکانشگری، رفتار های خودکشی، احساس های مزمن پوچی و اندیشه پردازی پارانویایی گذرا و مرتبط با تنیدگی است که در اوایل بزرگسالی شروع شده و در بستر های گوناگون خود را نشان می دهد.
خودشیفته ها: آنان زندگی را در اول شخص به هم می پیوندند و می خواهند در مرکز توجه باشند. اگر پیروز نشوند، بی ادب می شوند یا سعی می نمایند دیگران را دستکاری نمایند. ما نمی توانیم از این نوع افراد انتظار عمل متقابل داشته باشیم.
نحوه برخورد باید این گونه باشد: علاوه بر تمجید از آنان در زمانی که شایستگی آن را دارند باید از ذکر پیروزیت های خود نیز خودداری نمایید، زیرا آن ها دستاورد های دیگران را به خوبی درک نمی نمایند تا جایی که امکان دارد از انتقاد و تاخیر در جلسات خودداری کنید، معمولاً این کار را توهین قلمداد می نمایند.
دلواپس: این یک ویژگی بسیار رایج است که شامل افرادی می گردد که تمایل به نگرانی بیش از حد و میل به کنترل دارند که آنان را به خصوص در زمان تغییر یا بی ثباتی رنج می دهد. نحوه برخورد باید چگونه باشد؟ اگرچه آنان بیش تر از دیگران به خود آسیب می رسانند، اما ترس شان می تواند خشمگین نماینده باشد.
بنابراین، برای این که مشکل شان تشدید نگردد باید به آنان بفهمانیم که می توانند به ما اعتماد نمایند. شوخ طبعی می تواند به کاهش تنشی که در آن زندگی می نمایند یاری کند.
شخصیت اجتنابی یا دوری گزین: بدان خاطر به این نام نامگذاری شده اند که از هر موقعیتی که ممکن است در آن احساس آسیب یا ناراحتی نمایند اجتناب می ورزند. ترس آنان از مورد تمسخر قرار گرفتن برداشتن نخستین گام را برای شان سخت می سازد.
آنان تمایل به داشتن مشکل اعتماد به نفس را دارند. نحوه برخورد با آن ها باید چگونه باشد؟ آنان احتیاج دارند که ما با دقت به حرف شان گوش داده و بفهمانیم که برای نظرشان ارزش قائل هستیم. این موضوع باعث می گردد تا احساس قدرت نمایند. هرگز این دسته از افراد را نرنجانید و با شخصیت یا رفتارشان شوخی نکنید.
منفعل - تهاجمی: این گروه از افراد به طور خاص در محل کار جزو افراد سخت قلمداد می شوند، زیرا به شدت با هر دستوری مخالفت نموده و چهره ها و نماد های اقتدار را رد می نمایند. آنان گمان می نمایند در خصوص همه چیز بیش از سایرین می دانند و از این موضوع گلایه دارند که در خصوص برداشت دیگران از آنان سوء تفاهم اتفاق افتاده است.
آنان هر موضوع بی اهمیت و پیش پا افتاده ای را به عنوان بی احترامی قلمداد می نمایند. نحوه برخورد با این گونه افراد باید چگونه باشد: مهربانی برترین راه برای برخورد با این نوع افراد است و هم چنین می توان از آنان نظرخواهی کرد. آنان انتقاد را نمی پذیرند و بحث کردن با این دسته از افراد بی فایده است، زیرا چندان از خود انتقاد نمی نمایند.
سخت بودن شخصیت افراد به معنی سمی بودن آن نیست
رافائل سانتاندرو روانشناس اسپانیایی مخالف برچسب زدن به هر فردی به عنوان دارنده شخصیتی سمی است. به نظر او هیچ انسان سمی ای وجود ندارد بلکه روابطی وجود دارند که می توان آن را این چنین توصیف کرد.
اگر دو نفر که هیچ نقطه اشتراکی ندارند یا برای هم خوب نیستند کنار یکدیگر باقی بمانند پیوند سمی می گردد، اما افراد می توانند با دیگران یا در موقعیت های مختلف روابط سالمی برقرار نمایند.
روانشناسی شناختی اشاره می نماید که آن چه مضر می باشد سمی تماشا دنیا است که بین بعضی افراد و دیگران مانع ایجاد می نماید. در آن صورت اتفاقی که رخ می دهد این است که همه ما گاهی اوقات رفتاری سمی از خود نشان می دهیم یا در جایی هستیم که نباید باشیم آن چه که می توان با آگاهی از آن به جای سرزنش دیگران رفع کرد.
منبع: فرارو