چرا خواب های ترسناک می بینیم؟
به گزارش سرمایه گذاری ایکیوسی، کابوس های شبانه می توانند منجر به ایجاد احساس ترس، وحشت و اضطراب در فرد شوند.
خواب دیدن امری طبیعی است. به طور میانگین، مردم بیش از دو ساعت از شب را خواب می بینند. اما کابوس معمولا در ساعات ثانویه خواب با حرکات سریع چشم اتفاق می افتد. در این مطلب از خبرنگاران به بیان دلایل خواب های ترسناک می پردازیم.
دلایل خواب های ترسناک یا کابوس های شبانه
برخی از محققان رویاهای منفی را تکرار تهدیدها می نامند. منظور از این اصطلاح آن است که بیشتر افراد تهدیدهای احتمالی را که در زندگی واقعی با آن ها روبه رو می شوند را در کابوس های شبانه در فکر خود تکرار می کنند. به همین دلیل است که اغلب افراد هنگامی که از کابوس های شبانه بیدار می شوند تصاویر و محتوای خواب خود را به خوبی به یاد می آورند.
علت کابوس های شبانه به شرح زیر است
- اضطراب و استرس از دلایل عمده کابوس های شبانه هستند.
- تروما (ضربه جسمی یا روحی) یا حوادث ناراحت کننده مانند مرگ یک عزیز
- بهم خوردن نظم خواب، کمبود خواب، خستگی ناشی از پروازهای طولانی مدت هوایی، بیماری و تب
- عوارض جانبی یک دارو یا درمان خاص
- دارو یا ترک دارو مانند قرص خواب
- مصرف الکل یا ترک آن
- اختلال تنفس در هنگام خواب مانند آپنه خواب
- اختلالات خواب مانند نارکولپسی یا اختلال اضطراب در خواب
- غذا خوردن با فاصله کمی قبل از ساعت خواب
کابوس های شبانه در بچه ها و نوجوانان بیشتر و در بزرگسالان کمتر اتفاق می افتد. البته نیمی از بزرگسالان نیز کابوس های شبانه را در طول زندگی خود تجربه کرده اند. در این میان اختلال کابوس های شبانه در زنان بیشتر از مردان ممکن است اتفاق بیفتد.
البته اگر این اختلال در دوره های موقتی اتفاق بیفتند، نیازی به درمان ندارند. کابوس های شبانه ممکن است با وقایع آسیب زا یا نامطلوب، خواب نامنظم، کمبود خواب و خستگی ناشی از مسیرهای پروازی طولانی افزایش یابند. برایا ینکه شناخت بهتری از خود داشته باشید به مطلب این تست، شخصیت واقعی شما را آشکار می کند سر بزنید.
درمان کابوس های شبانه یا خواب های ترسناک
درمان کابوس های شبانه نیز می تواند به صورت های زیر انجام گیرد.
- اگر دچار استرس مزمن هستید، حمایت از طرف دوستان و نزدیکان می تواند به شما کمک کند.
- شاهد یک اتفاق تلخ بودن یا تجربه آن ممکن است سایر زمینه های عملکردی شما را تحت تاثیر قرار دهد. در چنین شرایطی مشاوره با یک متخصص بهداشت روان توصیه می شود.
- به اشتراک گذاشتن احساسات خود با خانواده، دوستان و یا یک درمانگر ممکن است به شما در مقابله بهتر با وقایعی که برای شما ایجاد ناراحتی می کنند، کمک کند.
- در شرایط خاصی ممکن است سلامت جسمی شما نیاز به توجه داشته باشد. در این حالت ورزش منظم و تداوم در رعایت بهداشت و خواب کافی مفید است. با انجام فعالیت های بدنی، ممکن است سریع تر بخوابید و از خواب عمیق تری لذت ببرید.
- یادگیری نکات مفیدی در زمینه آرامش درمانی برای کاهش تنش عضلات و کاهش اضطراب نیز برای درمان کابوس های شبانه موثر است.
- در برخی موارد ممکن است لازم باشد تا در مورد داروهای تجویزی با پزشک متخصص مشورت کنید. ممکن است نیاز به قطع دارو و امتحان کردن گزینه های دیگر داشته باشید.
- استفاده از آرام بخش ها، الکل، کافئین و سایر محرک ها را به ویژه در هنگام خواب ترک کنید.
کابوس های شبانه در برخی از موارد زود گذر هستند. اما اگر بیش از یک هفته است که دچار کابوس های شبانه می شوید، بهتر است با پزشک متخصص خود تماس بگیرید.
پیشنهاد مطالعه: مطلب چگونه می توانیم فردی صبور باشیم؟ را بخوانید.
منبع: پیام دلتا