آموزش درآوردن ژله از قالب های شیشه ای، سیلیکونی، پلاستیکی و فلزی

به گزارش سرمایه گذاری ایکیوسی، خبرنگاران | سرویس آشپزی - علت چسبیدن ژله به ظرف چیست؟ چگونه می توانیم بدون دردسر ژله را سالم در ظرف سرو برگردانیم؟ درآوردن ژله از قالب یکی از مراحل تهیه یک ژله است که خیلی از افراد با آن مشکل دارند. این مشکل به ویژه در صورت استفاده از قالب های سیلیکونی که بسیار نرم هستند، بیشتر به وجود می آید. اما درآوردن ژله از قالب به صورت سالم، نکاتی مهم و اصولی دارد که در این مطلب به آموزش آن ها خواهیم پرداخت.

آموزش درآوردن ژله از قالب های شیشه ای، سیلیکونی، پلاستیکی و فلزی

آنچه در این مطلب آورده شده است:

  • گام اول: تهیه اصولی ژله
  • گام دوم: آماده سازی قالب ژله
  • گام آخر: جدا کردن ژله از قالب
  • فیلم درآوردن ژله از قالب
  • نکات مهم در قاچ کردن و برگرداندن ژله

اصول درآوردن ژله از قالب های مختلف

گام اول: تهیه اصولی ژله

مواد لازم برای تهیه ژله و نحوه درست کردن ژله معمولا بر روی بسته بندی آن ذکر شده و همه می دانند که به ازای هر بسته پودر ژله، 1 لیوان آب جوش و 1 لیوان آب سرد به کار می رود. با این حال اگر شما قصد دارید ژله را در قالب درست کنید و سپس آن را از قالب خارج کنید، مقدار آب سرد را به 1/2 لیوان کاهش دهید تا ژله شما سفت تر گردد، شکل قالب مورد نظر را بهتر به خود بگیرد و موقع درآوردن ژله از قالب، شکل خود را از دست ندهد.

مقدار مواد مورد نیا زبرای تهیه ژله را مطابق جدول زیر در نظر بگیرید:

مواد لازم برای تهیه ژله
آب جوش1 لیوان
آب سرد1/2 لیوان
پودر ژله1 بسته

روش کار:

  1. ابتدا پودر ژله را به آب جوش اضافه کنید و حتما به روش بن ماری خوب آن را حل کنید.
  2. اجازه دهید حدود 1 دقیقه روی حرارت بماند و مرتب آن را هم بزنید تا پودر ژله کاملا در آب حل گردد.
  3. حالا حرارت را خاموش نموده و 1/2 لیوان آب سرد به آن اضافه کنید و هم بزنید.

گام دوم: آماده سازی قالب ژله

1. قالب ژله سیلیکونی یا پلاستیکی

  1. قبل از ریختن مایه ژله در قالب، با استفاده از یک برس همه قسمت های داخلی قالب را روغن بمالید و سعی کنید همه منافذ و خلل را چرب کنید.
  2. سپس دیواره داخلی قالب را شکر بپاشید و قالب را به مدت 30 دقیقه در فریزر قرار دهید.
  3. پس از 30 دقیقه قالب را از فریزر خارج کنید و مایع ژله را در آن بریزید.

2. قالب ژله فلزی

  1. قبل از ریختن مایع ژله در قالب، درون قالب را با آب خیس کنید و سپس در فریزر قرار دهید تا یک لایه نازک یخ در دیواره داخلی قالب ایجاد گردد.
  2. سپس قالب را از فریزر خارج کنید و مایع ژله را در آن بریزید.

3. قالب ژله شیشه ای یا پیرکس

  1. قبل از ریختن مایه ژله در قالب، مقداری آب سرد به دیواره داخلی قالب بپاشید تا خیس گردد.
  2. سپس مایع ژله را در آن بریزید.

گام آخر: جدا کردن ژله از قالب

1. جدا کردن ژله از قالب پلاستیکی و سیلیکونی

  • برای در آوردن ژله از قالب پلاستیکی، باید نکاتی را رعایت کنید. پس از اینکه ژله کاملا بسته و سفت شد، آن را از یخچال خارج کنید و سپس:

    1. حدود 15 الی 20 ثانیه قالب را روی بخار آب بگیرید.

    2. یک ظرف عظیم تر از قالب را با آب گرم (نه آب جوش) پر کنید، سپس قالب را به مدت 15 الی 20 ثانیه در آب گرم نگه دارید، طوریکه سطح آب دو الی سه سانتیمتر پایین تر از لبه بالایی قالب باشد.

    3. لبه های ژله را با فشار دست یا با استفاده از نوک چاقو یا خلال دندان از قالب جدا کنید. سپس با کف دست به دور تا دور قالب ضربه بزنید تا ژله کاملا از قالب جدا گردد.

  • در پایان بشقاب یا ظرف مورد نظر برای سرو ژله را کمی نم دار کنید و روی درب قالب قرار دهید، سپس ژله را در ظرف سرو برگردانید و قالب را به آرامی جدا کنید.

2. جدا کردن ژله از قالب فلزی

از آنجا که فلز حساس به گرماست، برای جدا کردن ژله از قالب فلزی می توانید از سشوار یا حوله گرم بهره ببرید. برای این منظور:

  1. بشقاب یا ظرف مورد نظر برای سرو را نم دار کنید و روی دهانه قالب فلزی قرار دهید.
  2. قالب را روی بشقاب برگردانید و سپس دور تا دور آن را با حوله ای که از قبل گرم نموده اید بپوشانید.
  3. حدود 1 دقیقه صبر کنید تا ژله گرم شده و از قالب جدا گردد.
  4. به جای حوله گرم می توانید از سشوار بهره ببرید. سشوار را روی آخرین درجه قرار دهید و دور تا دور قالب را سشوار بگیرید تا ژله گرم شده و از قالب جدا گردد.

3. جدا کردن ژله از قالب شیشه ای یا پیرکس

  1. قرار دادن قالب شیشه ای سرد در آب گرم باعث تغییر دمای ناگهانی ظرف و در نتیجه شکستن آن می گردد، بنابراین قالب شیشه ای را پس از خارج کردن از یخچال، چند دقیقه در دمای محیط قرار دهید تا ژله از آن جدا گردد.
  2. کناره های ژله را با دست به داخل فشار دهید تا دیواره ژله را رها کند.
  3. سپس ظرف سرو را روی دهانه قالب قرار دهید و ژله را در آن برگردانید.

فیلم درآوردن ژله از قالب شیشه ای، پلاستیکی و فلزی

https://setare.com/files/fa/news/1398/12/25/353066-504.mp4

نکات مهم در قاچ کردن و برگرداندن ژله

برای برش زدن ژله با چاقو، مرتب چاقو را با آب خیس کنید تا موقع برش زدن، شکل ظاهری ژله خراب نگردد.

  • ظرفی که قرار است ژله در آن برگردانده گردد را حتما نم دار کنید تا ژله به راحتی در آن حرکت کند و به آن نچسبد.
  • حداقل یک ساعت قبل از سرو، ژله را از قالب جدا کنید و دوباره آن را در یخچال قرار دهید تا اگر در اثر حرارت، سطح روی ژله شل شده بود، شکل اولیه خود را به دست آورد.
  • بهترین قالب ها برای درست کردن ژله، قالب هایی از جنس پلاستیکی هستند که ژله به راحتی از آن ها جدا می گردد.
  • از آنجا که قالب های فلزی سریع تر گرما را جذب می نمایند، ژله سریع تر از آن ها جدا می گردد، ولی جدا شدن ژله از قالب های پلاستیکی و سیلیکونی زمان بیشتری می برد.

سخن آخر

ژله ها دسر های پرطرفداری هستند که در انواع مختلفی چون ژله تزریقی آسان و ساده، ژله تخم شربتی، ژله رولی گل رز و … درست می شوند. این دسرهای زیبا یا در ظرف سرو تهیه می شوند و با همان ظرف روی میز غذا قرار می گیرند یا در قالب های مخصوصی از جنس پلاستیکی، سیلیکونی، فلزی یا شیشه ای درست می شوند و پس از جدا شدن از قالب، در ظرف سرو قرار می گیرند. درآوردن ژله از قالب یکی از مهم ترین مراحل تهیه اینگونه دسرهاست که در این مطلب سعی کردیم راه حل های لازم در این زمینه را به طور کامل ارائه دهیم. امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گرفته باشد و نظرات خود را به وسیله بخش ارسال نظر با ما در میان بگذارید.

منبع: setare.com
انتشار: 22 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 22 اردیبهشت 1400 گردآورنده: s-iqc.ir شناسه مطلب: 294

به "آموزش درآوردن ژله از قالب های شیشه ای، سیلیکونی، پلاستیکی و فلزی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آموزش درآوردن ژله از قالب های شیشه ای، سیلیکونی، پلاستیکی و فلزی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید