طرز تهیه شیرینی نارگیلی به سبک بازاری ، با فر و بدون فر، خوشمزه و سریع
به گزارش سرمایه گذاری ایکیوسی، از جمله شیرینی های سنتی ایرانی که رد پای آن تقریبا در شیرینی فروشی های هر شهری پیدا می گردد، شیرینی نارگیلی است. این شیرینی خشک، هواداران خاص خودش را دارد و معمولا در کنار یار همیشگی اش یعنی شیرینی گردویی به فروش می رسد. پیش از این در کتاب کاله، طرز تهیه شیرینی نارگیلی با پیمانه لیوان فرانسوی را به شما آموزش داده بودیم. این بار با این مطلب همراه باشید تا طرز تهیه شیرینی نارگیلی بدون فر و با فر را به سبک بازاری و با طعمی خوشمزه بیاموزید.
مواد لازم برای طرز تهیه شیرینی نارگیلی
- پودر نارگیل 1 پیمانه
- شکر سفید 3.4 پیمانه
- روغن مخصوص شیرینی پزی 1.3 پیمانه
- سفیده تخم مرغ میانه 3 عدد
- آب لیمو (ترجیحا تازه) نصف قاشق چای خوری
- عصاره وانیل نصف قاشق چای خوری
- پودر پسته و گردو در صورت تمایل برای تزیین
مراحل طرز تهیه شیرینی نارگیلی
1. ترکیب کردن مواد شیرینی نارگیلی
در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی نارگیلی، باید مواد را به خوبی باهم مخلوط کنید. بنابراین پودر نارگیل، شکر، روغن مخصوص شیرینی پزی (یا در صورت در دسترس نبودن آن، روغن مایع)، سفیده تخم مرغ، وانیل و آب لیمو را در یک کاسه میانه بریزید.
همزن برقی را ابتدا با دور آهسته روشن کنید تا مواد باهم مخلوط شوند، سپس آن را روی دور تند گذاشته و تمام مواد را هم بزنید تا سفیده های تخم مرغ کف نمایند. مخلوط کردن صحیح مواد و کف کردن تخم مرغ، باعث پفکی تر شدن بافت شیرینی نارگیلی می گردد.
2. داغ زدن مواد شیرینی نارگیلی
پس از ترکیب کردن مواد شیرینی نارگیلی، به سراغ داغ زدن مواد می رویم که از مراحل مهم در تهیه بیشتر شیرینی های سنتی ایرانی است. چنانچه وقت کافی نداشتید، می توانید مرحله داغ زدن را حذف کنید. اما توجه داشته باشید که انجام دادن این مرحله، باعث کیفیت بهتر شیرینی شما شده و طعم آن را به شیرینی های نارگیلی بازاری نزدیک تر می نماید.
داغ زدن به دو روش مستقیم و غیرمستقیم انجام می گردد. در روش مستقیم، مواد را در یک ماهیتابه ریخته و روی حرارت میانه گاز قرار بدهید. سپس به یاری یک قاشق چوبی یا لیسک مخصوص کیک پزی، مواد را مدام هم بزنید تا به کف ماهیتابه نچسبیده و ته نگیرد. پس از حل شدن دانه های شکر، مخلوط را از روی گاز بردارید.
در روش غیرمستقیم، برای داغ زدن مواد شیرینی نارگیلی، از روش بن ماری استفاده می کنیم. یعنی ابتدا یک قابلمه کوچک را تا نیمه پر از آب نموده و روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش آمده و از سطح آن بخار بلند گردد. سپس کاسه حاوی مواد را روی سطح بخار آب قرار داده و هم می زنیم تا دانه های شکر، با یاری بخار آب حل شوند. سپس مواد را از روی بخار آب برمی داریم.
3. قرار دادن شیرینی های نارگیلی در فر
برای پختن شیرینی های نارگیلی در فر، ابتدا فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد، به مدت 15 دقیقه گرم کنید. کف سینی مخصوص فر را چرب نموده، یا روی آن کاغذ روغنی مخصوص شیرینی پزی پهن کنید. مواد شیرینی ها را با یاری قیف مخصوص شیرینی پزی یا قاشق، با فاصله از هم، روی سینی قرار داده و به شکل دایره دربیاورید. در این مرحله می توانید روی شیرینی ها را بنا به سلیقه خود، با خلال یا پودر پسته یا بادام تزیین کنید.
سینی حاوی شیرینی ها را داخل فر قرار داده و اجازه بدهید به مدت 20 تا 25 دقیقه، یا تا زمان طلایی شدن شیرینی ها، با دمای 180 درجه سانتی گراد بپزند. سپس شیرینی ها را از فر بیرون بیاورید، اما بلافاصله از داخل سینی برندارید. این کار باعث خرد شدن شیرینی ها می گردد و باید تا زمان خنک شدنشان صبر کنید.
شیرینی های نارگیلی شما آماده است. می توانید آن را در ظرف دربسته ریخته و در دمای محیط، تا 5 روز و داخل فریزر، تا 5 ماه نگهداری کنید.
طرز تهیه شیرینی نارگیلی بدون فر
چنانچه در خانه فر ندارید، برای تهیه شیرینی های نارگیلی می توانید از قابلمه بهره ببرید. برای این کار، یک قابلمه بزرگ را انتخاب نموده و داخل آن، یک پایه قرار بدهید. قابلمه را روی حرارت کم گذاشته و اجازه بدهید به مدت 15 تا 20 دقیقه، با در بسته گرم بگردد.
سپس سینی حاوی شیرینی ها را روی پایه بگذارید، سپس قابلمه را مجددا به صورت دربسته، روی حرارت قرار داده و اجازه بدهید تا شیرینی ها به مدت 40 تا 45 دقیقه، یا تا زمان پختن شیرینی ها، روی حرارت میانه رو به کم بپزند.
سوالات متداول در طرز تهیه شیرینی نارگیلی
در این مطلب، طرز تهیه شیرینی نارگیلی را به روش سنتی و بازاری، به دو نوع با فر و بدون فر آموزش دادیم. بعلاوه در ادامه، به بعضی از سوالات متداول و رایج شما در مورد تهیه این شیرینی خوشمزه پاسخ می دهیم.
طرز تهیه شیرینی نارگیلی با پیمانه لیوان فرانسوی چیست؟
برای درست کردن شیرینی نارگیلی با پیمانه لیوان فرانسوی، تمام مقدار های تعیین شده در دستور تهیه بالا را با لیوان فرانسوی مقدار گیری کنید.
طرز تهیه شیرینی نارگیلی داخل توستر چگونه است؟
می توانید شیرینی نارگیلی را در توستر خانگی هم تهیه کنید. فقط کافی است دمای آن را به درستی تنظیم نموده و بعلاوه از سینی مناسبی بهره ببرید که هم مقدار محیط داخلی توستر شما باشد.
مهم ترین نکته در طرز تهیه شیرینی نارگیلی پفکی چیست؟
پفکی شدن شیرینی نارگیلی، به هم زدن مواد و به ویژه سفیده تخم مرغ بستگی دارد. البته باید مراقب باشید که هم زدن زیاد مواد باعث روغن انداختن آن نگردد.
منبع: کتاب کاله