طرز تهیه حمص بادمجان اصیل، خوشمزه و مجلسی
به گزارش سرمایه گذاری ایکیوسی، آیا در پی پیش غذایی متفاوت و خوشمزه برای مهمانی های تابستانی خود هستید؟ آماده کردن حمص یک گزینه خوب است به خصوص اگر با بادمجان باشد. بادمجان، با طعمی دودی و خامه ای، گزینه ای ایده آل است. این غذای مدیترانه ای به سادگی تهیه می گردد و ظاهری زیبا و مجلسی دارد. در ادامه، طرز تهیه حمص بادمجان را به شما آموزش می دهیم که می توانید با کمی خلاقیت، آن را مطابق سلیقه خودتان تغییر دهید.
مواد لازم برای تهیه حمص بادمجان
- بادمجان بزرگ 1 عدد
- نخود یک پیمانه
- سیر 3 حبه
- آب لیمو 1/4 فنجان
- ارده 3 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون 1/4 فنجان
- جعفری تازه خرد شده 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه حمص بادمجان
1. آماده کردن بادمجان و نخود
اولین مرحله از طرز تهیه حمص بادمجان درست مثل طرز تهیه حمص اصیل عربی، این است که موادش یعنی نخود و بادمجان را آماده کنید. برای این کار بادمجان را از وسط نصف کنید و در یک ورقه پخت، بادمجان ها را در فر 400 درجه فارنهایت به مدت تقریبی 45 دقیقه یا تا زمانی که نرم شوند، قرار دهید. بعد بادمجان را از فر خارج نموده و اجازه دهید کمی خنک گردد سپس داخل بادمجان را با قاشق بیرون بیاورید و پوست آن را باقی بگذارید. هم زمان هم نخود را با آب بپزید.
نکته: حتما نخود را از شب قبل در آب بخیسانید تا نفخ آن گرفته گردد.
2. تهیه حمص بادمجان
در مخلوط کن یا غذاساز، بادمجان، نخود پخته شده، سیر، آبلیمو، ارده و نمک را مخلوط کنید تا یکدست گردد. مخلوط تا حدودی غلیظ خواهد بود. روغن زیتون را به آرامی اضافه کنید تا خوب مخلوط گردد بعد جعفری تازه خرد شده را با دست مخلوط کنید و هم بزنید. حمص بادمجان شما آماده است. اکنون می توانیدبرای سرو، کمی روغن زیتون اضافی روی آن بریزید و پودر فلفل قرمز، پاپریکا یا زیره را برای کمی رنگ روی حمص بادمجان بپاشید.
نکات تکمیلی برای تهیه حمص بادمجان
تهیه و پخت حمص کار ساده ای است اما نکته مهم این است که با دقت به فوت وفن های تهیه این غذا می توانید حمص بادمجانی بی نظیر و با طعمی منحصر به فرد تهیه کنید که مهمانان شما را مجذوب خود کند.
انتخاب بادمجان مناسب برای حمص
برای تهیه حمص بادمجان، از بادمجان های دلمه بهره ببرید. این بادمجان ها پوست نازک تر و گوشت بیشتری دارند و طعم بهتری به حمص می دهند.
نگهداری به جامانده حمص بادمجان
هوموس بادمجان را می توانید بین 3 تا 7 روز در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید اما در صورت مشاهده بو یا طعم نامطبوع یا در صورت مشاهده هرگونه کپک آن را دور بریزید. برای نگهداری طولانی تر هم می توانید آن را به مدت 4 ماه فریز کنید.
تفت دادن بادمجان حمص
به طور سنتی، بادمجان را باید روی شعله باز یا حداقل روی کباب کباب کرد که طعم دودی به گانوش بابا می دهد. اگر گریل دم دستی دارید می توانید بادمجان را کباب کنید. برشته کردن آن در فر، مانند این دستور غذا، نیز موثر است، اما شما آن عنصر دودی را دریافت نمی کنید. درست مانند هوموس، روش اشتباهی برای درست کردن بابا گانوش وجود ندارد.
دودی کردن بادمجان حمص
می توانید بادمجان ها را به طور مستقیم روی شعله گاز، روی تابه گریل دودی کنید. برای طعم دودی قوی تر، کباب کردن بادمجان ها روی ذغال برترین گزینه است.
تنظیم غلظت حمص بادمجان
اگر حمص شما سفت شده است، می توانید با اضافه کردن کمی آب یا آب لیمو، غلظت آن را تنظیم کنید.
طعم های متنوع و سرو خلاقانه
با کمی خلاقیت می توانید طعم های مختلفی را به حمص بادمجان اضافه کنید. برای مثال می توانید از زیتون، پنیر فتا، پنیر کبابی، فلفل دلمه ای، گشنیز یا جعفری تازه در تهیه حمص بهره ببرید. طرز تهیه حمص با پنیر کبابی را هم می توانید در کتاب کاله با جزییات بخوانید.
حمص بادمجان فقط به عنوان پیش غذا سرو نمی گردد و می توانید از آن به عنوان سس در ساندویچ ها، در کنار غذاهای مختلف یا حتی به عنوان دیپ سبزیجات بهره ببرید. طرز تهیه لقمه سبزیجات و حمص را می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.
منبع: کتاب کاله