طرز تهیه سالاد اِزمه ترکی، یک چاشنی مجذوب کننده

به گزارش سرمایه گذاری ایکیوسی، خبرنگارانـ سالاد ها یکی از محبوب ترین و متنوع ترین ترکیبات غذایی در سراسر دنیا هستند که بیش تر به عنوان پیش غذا سرو می شوند؛ اما خیلی از آن ها به علت ترکیباتی که دارند، می توانند به عنوان غذای اصلی نیز مورد استفاده قرار بگیرند. سالاد ها از ترکیب سبزیجات مختلف همراه با چاشنی هایی مثل سرکه، سس، نمک، فلفل، آب لیمو، آب غوره و... تشکیل می شوند که معمولاً به صورت سرد سرو می شوند و ممکن است علاوه بر سبزیجات مواد غذایی دیگری مانند تخم مرغ، حبوبات پخته، گوشت، پنیر و... نیز به آن ها اضافه گردد که در این صورت ارزش غذایی شان بیش تر می گردد و می توان به عنوان غذای اصلی نیز میل کرد.

طرز تهیه سالاد اِزمه ترکی، یک چاشنی مجذوب کننده

به گزارش خبرنگاران، سالاد اِزمه (ezme) یک پیش غذای خوشمزه و محبوب ترکیه ای است که تهیه آن هم زمان با فصل تابستان و رسیدن گوجه های آبدار و تازه رونق پیدا می نماید. سالاد ازمه معمولا تند است و در ترکیه در کنار انواع کباب سرو می گردد؛ اما این سالاد به تنهایی و همراه با نان تست شده نیز بسیار لذیذ است؛ بعلاوه یک وعده غذایی مناسب برای گیاه خواران و افرادی است که رژیم غذایی کاهش وزن دارند. در ادامه این مطلب طرز تهیه سالاد ازمه همراه با نکات مهم و فوت و فن های مهم مربوط به تهیه این سالاد تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه سالاد ازمه

گوجه فرنگی آبدار: 5 عدد

پیاز: 1 عدد

سیر: 2 حبه

فلفل سبز ترشی: 3 عدد

آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری

جعفری تازه: 2 دسته

رب انار ملس یا رب گوجه فرنگی: 1 قاشق مرباخوری

روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری

فلفل دلمه ای قرمز: 1 عدد

سماق: 1 قاشق مرباخوری

نمک و فلفل قرمز: به مقدار لازم

نکات مربوط به مواد اولیه

نکات مربوط به فلفل دلمه ای

فلفل دلمه ای یکی از سبزیجات پرخاصیت است که مصرف آن برای تمامی افراد به ویژه بچه ها توصیه شده است. این سبزی دارای سه رنگ سبز، زرد و قرمز است که رنگ سبز آن طعم قوی تری دارد. فلفل دلمه ای به علت مواد مغذی ازجمله ویتامینی که دارد، منشأ درمان سرماخوردگی است و بعلاوه برای درمان کم خونی، حفاظت از چشم و تقویت قوه بینایی و برطرف یبوست بسیار مفید است.

ته فلفل دلمه ای برجستگی هایی وجود دارد. فلفل دلمه هایی که چهار برجستگی در زیر خود دارند، ماده هستند. فلفل دلمه ای ماده پر تخم است و طعم شیرینی دارد؛ بنابراین برای تهیه انواع سالاد و خام خواری مناسب تر از فلفل نر است. فلفل دلمه ای که سه برجستگی در زیر خود دارد، نر است. تخم کم تری دارد و تندتر است. برای غذا پختن از آن استفاده می گردد و در آشپزی کاربردی تر است. برعکس فلفل دلمه ای ماده بعد از تفت دادن و پختن اصلاً تلخ نمی گردد و خوشمزه باقی می ماند.

نکات مربوط به روغن زیتون

روغن زیتون به علت ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژه ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن های معمولی مخلوط می گردد. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می گردد؛ بنابراین کسانی که در پی خرید روغن زیتون هستند، اغلب می پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه داده اند:

1- برای انتخاب روغن مرغوب، بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.

2- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر 1 قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در برخی موارد افراد به علت تندی بیش از حد روغن به سرفه می افتند. درست پس از 1 دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می رود و خوشمزه می گردد. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی نماید. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.

3- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای مشخص کیفیت روغن نیست؛ زیرا به راحتی می توان در آن تقلب کرد.

نکات مربوط به پیاز

اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز ها شرح دهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، آغاز کنیم. این پیاز برترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می گردد آن را خام خورد و یا در سالاد ها و دیپ ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا های مکزیکی هم برترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیش تری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به مقدار کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمی گیرند.

طرز تهیه سالاد ازمه

1ـ ابتدا گوجه ها را پوست کنید؛ سپس با یک چاقوی تیز گوجه ها را به صورت خیلی ریز (درحد سالاد شیرازی) خرد کنید. گوجه های خرد شده را داخل یک صافی بریزید و چند دقیقه صبر کنید تا آب اضافی گوجه ها کشیده گردد.

2 ـ فلفل ترشی، فلفل دلمه ای، پیاز و سیر را هم به صورت خیلی ریز خرد کنید و داخل ظرف بریزید و با هم مخلوط کنید.

3 ـ داخل یک کاسه جداگانه روغن زیتون را همراه با آبلیمو، رب گوجه یا رب انار ملس، سماق، نمک و فلفل قرمز مخلوط کنید و جعفری خرد شده را به آن اضافه کنید و هم بزنید. حالا سس آماده را به مواد خرد شده اضافه کنید. گوجه های خرد شده را هم به مواد نهایی اضافه کنید و خوب هم بزنید. در این مرحله سالاد ازمه خوشمزه شما آماده است که می توانید آن را داخل ظرف سرو بکشید و نوش جان کنید.

نکات مهم برای تهیه سالاد ازمه

ـ نکته مهم برای تهیه سالاد ازمه ریز خرد شدن مواد آن است. هنگام خرد کردن باید نهایت دقت را داشته باشید تا همه مواد خیلی ریز خرد شوند؛ بعلاوه می توانید مواد این سالاد را داخل دستگاه غذاساز بریزید؛ اما زیبایی سالاد ازمه به این است که مواد به صورت دستی و خیلی ریز خرد شوند.

ـ این سالاد معمولا به صورت تند تهیه می گردد. اگر با تندی مسئله ای ندارید، مقدار فلفل ترشی و فلفل قرمز مواد را بیشتر کنید؛ بعلاوه می توانید از فلفل قرمز کبابی هم بهره ببرید.

ـ مواد سس این سالاد را می توانید باتوجه به ذائقه تان کم و زیاد کنید.

ـ حتما گوجه را بعد از خرد شدن داخل صافی بریزید تا آب اضافی آن کشیده گردد؛ اما هرگز گوجه را با دست فشار ندهید.

منبع: فرارو
انتشار: 4 مرداد 1401 بروزرسانی: 4 مرداد 1401 گردآورنده: s-iqc.ir شناسه مطلب: 796

به "طرز تهیه سالاد اِزمه ترکی، یک چاشنی مجذوب کننده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سالاد اِزمه ترکی، یک چاشنی مجذوب کننده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید