9 مورد از برترین غذاهای محلی محبوب کاشان
به گزارش سرمایه گذاری ایکیوسی، غذاهای محلی کاشان هم مانند شیرینی ها و کلوچه های خوشمزه این شهر معروف هستند. غیرممکن است که به کاشان سفر کنید و تعریف غذاهای سنتی و محلی خوشمزه این شهر را از زبان مردمان مهمان نواز کاشان نشنوید. معمولا این غذاهای خوشمزه در رستوران ها، هتل ها و اقامتگاه های سنتی کاشان سرو می شوند که حتی شنیدن نام آن ها هم می تواند برای گردشگران و مسافران جالب باشد.
شهر زیبای کاشان را به عنوان مرکز گلاب و فرش ایران می شناسند. این شهر 7000 ساله در خود جاذبه های تاریخی زیادی را جای داده است و در حال حاضر یکی از مقصدهای گردشگری محبوب و معروف در ایران است. بخش خوشمزه و مجذوب نماینده کاشان غذاهای محلی، شیرینی و کلوچه های خوش عطر آن است که جزو سوغات مشهور کاشان هم به شمار می روند. در کاشان چندین نوع غذای محلی معروف است که بسیار خوشمزه و خوش آب ورنگ هستند و برخی از آن ها حتی در رستوران های این شهر سرو می گردد. اگر در سفر به کاشان برای سکونت به یکی از اقامتگاه های سنتی کاشان بروید، حتما از این غذاهای محلی می توانید نوش جان کنید. در این مقاله با یوتراوز همراه باشید تا برترین غذاهای محلی کاشان را بشناسید.
- گوشت لوبیا یا آبگوشت لوبیا سفید کاشان
- کوفته آب سماق یا شفته سماق کاشان
- آبگوشت به کاشان
- شفته بادمجان کاشان
- شفته نخودچی کاشان
- خورشت نخود آله کاشان
- شامی هویج کاشان
- جوجویی تاس کباب کاشان
- چلو دیزی کاشان
گوشت لوبیا یا آبگوشت لوبیا سفید کاشان
گوشت لوبیا یکی از غذاهای معروف و پرهوادار کاشان است که برخی ها معتقدند همان آبگوشت است که فقط گاهی اوقات همراه برنج سرو می گردد. طعم این غذا بسیار خوشمزه و لذیذ است و حتما در سفر به کاشان باید این غذای محلی خوشمزه را نوش جان کنید.
همانطورکه از نام این غذا پیدا است، گوشت و لوبیا سفید مواد اصلی تشکیل دهنده این غذا هستند. در کنار این از ادویه جاتی مانند زودچوبه و دارچین، پیاز، شنبلیله و تره هم برای طبخ این غذا استفاده می نمایند. برخی از افراد گوشت لوبیا را غلیظ درست می نمایند و آن را با سبزی پلو سرو می نمایند. این غذاهای محلی را بسیاری از رستوران های کاشان ندارند و برای میل کردن باید به یکی از رستوران های سنتی کاشان بروید.
کوفته آب سماق یا شفته سماق کاشان
کوفته جزو آن دسته از غذاهای معروف ایرانی است که در هر شهری از نظر نوع مواد، تفاوت هایی دارد. در کاشان هم یک نوع کوفته خوشمزه طبخ می گردد که کوفته آب سماق نام دارد و جزو غذاهای محلی مشهور این شهر است.مواد اصلی این کوفته خوشمزه شامل گوشت چرخ نموده، آرد نخودچی، پیاز و از همه مهم تر سماق است. البته سماق این کوفته کمی تفاوت دارد و باید آن را از شب قبل به صورت نکوبیده در آب خیس کنید و تا صبح بگذارید بماند و بعد از صافی رد کنید و هنگام ترکیب مواد به گوشت اضافه کنید.
اگر هوادار غذاهای ترش مزه و ملس هستید، پیشنهاد می کنیم حتما کوفته آب سماق یا شفته سماق را در سفر به کاشان امتحان کنید. این غذا در برخی از رستوران ها با برنج سرود می گردد اما بیشتر مردم آن را همراه نان تازه میل می نمایند.
آبگوشت به کاشان
آبگوشت به یکی دیگر از غذاهای محلی و پرهوادار کاشان است. شاید برای شما جالب باشد که در آبگوشت از به و رب انار استفاده گردد. بخش خوشمزه این آبگوشت محلی مزه ترش آن است که لابه لای گوشت کوبیده شده این آبگوشت میوه به هم زیر دندان شما می آید.
ترکیبات آبگوشت به معروف کاشانی ها شامل عدس، گوشت، به و رب انار یا آب انار است. برای درست کردن این آبگوشت محلی خوشمزه باید یک به را به چهار قسمت تقسیم کنید و هسته هایش را جدا کنید، سپس در داخل قابله بیاندازید تا با گوشت و حبوبات دیگر پخته گردد. در آخر رب انار یا آب انار و نمک را به آبگوشت اضافه کنید و بعد همراه با گوشت به را خوب بکوبید و با نان تازه نوش جان کنید.
شفته بادمجان کاشان
شفته بادمجان یکی دیگر از غذاهای خوش آب ورنگ محلی کاشان است که مواد اصلی آن را بادمجان تازه تشکیل می دهد. مزه شفته بادمجان را قطعا دوست دارید چون مزه این غذا مانند غذاهای دیگر که معرفی کردیم ترش و ملس نیست.
برای تهیه شفته بادمجان ابتدا بادمجان و پیاز را سرخ کنید بعد کم کم رب گوجه فرنگی و آب را به آن اضافه کنید و قلقلی های گوشت را که از قبل سرخ نموده اید در قابلمه بریزد تا همراه با بادمجان پخته گردد.هنگامی که شفته بادمجان آماده شد، می توانید کمی دیگر از سس رب گوجه فرنگی را روی غذا بریزید تا خوش رنگ تر گردد و بعد آن را با نان سنگک تازه نوش جان کنید.
شفته نخودچی کاشان
یک نوع دیگر از غذاهای ترش وملس کاشان شفته نخودچی است که در کاشان این غذا را به عنوان شفته انار هم می شناسند. شفته نخودچی در واقع همان کوفته است و مواد لازم برای تهیه این غذای خوشمزه و ترش شامل آرد نخودچی، تخم مرغ، سبزی خشک، گوشت چرخ نموده و رب انار است.
برای تهیه این غذا ابتدا گوشت چرخ نموده را به همراه آرد نخودچی، سبزی خشک و تخم مرغ ترکیب کنید و حسابی مواد را ورز دهید. بعد از ورز دادن مواد را در کف دست گرد کنید، سپس داخل روغن بیاندازید و سرخ کنید. در آخر روی کوفته های سرخ شده رب انار و پیازداغ بریزید تا حسابی خوشمزه و ترش گردد و بعد این شفته نخودچی خوشمزه را می توانید با نان یا برنج سرو کنید.
خورشت نخود آله کاشان
یکی دیگر از غذاهای معروف کاشان خورشت نخود آله که در واقع همان خورشت قیمه خودمان ولی مردمان کاشان به جای لپه در این خورشت خوشمزه نخود می ریزند. این غذا را با همان دستور پخت همیشگی قیمه باید درست کنید فقط به جای لپه از نخود بهره ببرید. برای پخت این غذای محلی خوشمزه ابتدا نخودها را خیس کنید و پوست آن ها را جدا کنید و بعد مواد دیگر مانند گوشت و پیاز را سرخ کنید، سپس نخودها را به آن اضافه کنید و در آخر آب و رب گوجه فرنگی را در قابله بریزید و صبر کنید تا حسابی خورشت نخود آله شما جا بیافتد.
شامی هویج کاشان
شامی هویج یکی دیگر از غذاهای محلی خوش آب ورنگ کاشان است. برای درست کردن شامی هویج ابتدا هویج رنده شده، گوشت چرخ نموده، تخم مرغ، آرد نخودچی و سرکه را با هم ترکیب کنید و در کف دست خود به مواد فرم دهید و شامی ها را سرخ کنید.
جوجویی تاس کباب کاشان
جوجویی تاس کباب یا تاس کباب کاشانی ها یک غذای خوشمزه محلی است، اما نام این غذا گول زننده است چون اصلا خبری از جوجه در این غذا نیست، اما با این نام در کاشان معروف شده است. تاس کباب معمولا در هر شهری از ایران جزو غذاهای محبوب است. در کاشان این غذا به روش خاصی تهیه می گردد. مواد لازم این غذا شامل رب انار، گوشت، گوجه فرنگی و بادمجان است.
چلو دیزی کاشان
آیا دوست دارید غذایی را امتحان کنید که چلو و دیزی با هم باشد؟ چلو دیزی کاشان یکی دیگر از غذاهای محلی خوشمزه کاشان است که نام آن برای بسیاری از افراد جالب است و از همه جالب تر این است که شما چلو و دیزی را با هم نوش جان می کنید.
مردمان کاشان برای درست کردن این غذا همچون دیزی از گوشت سردست یا ران استفاده می نمایند. برای درست کردن چلو دیزی به سبک کاشانی ها باید گوشت را با لوبیا چشم بلبلی و پیاز بپزید و همراه با این مواد برنج را هم دم کنید. پیشنهاد می کنیم به همراه این غذای خوشمزه و لذیذ دوغ و ماست هم نوش جان کنید.
منبع: یومگ