طرز تهیه ترشی لیموترش با پوست: 5 روش ساده اما خوشمزه!
به گزارش سرمایه گذاری ایکیوسی، به آخرین بار که در حال انتخاب دورچین غذا بودید، فکر کنید. ترشی یا زیتون پرورده، سالاد را برای غذا انتخاب نموده اید؟ لیموترش و ترشی این میوه با طعم مجذوب کننده، برترین همراه خوشمزه برای غذاهای ایرانی به خصوص غذاهایی با طعم شیرین است که طعم این غذاها را ترش تر و ملس تر می نماید. بله! درست خوانید ترشی لیموترش یک طعم تازه و ترش که طعم غذا را لذیذتر و خوشمزه تر می نماید. اگر فقط طعم ترش و مجذوب کننده ترشی لیموترش را امتحان کنید؛ این ترشی خوشمزه به همراه همیشگی غذاهای شما تبدیل می گردد. وقت امتحان کردن طعم های تازه نرسیده؟ در این مطلب طرز تهیه ترشی لیموترش با پوست را آموزش می دهیم تا با اضافه کردن این همراه خوشمزه، طعم غذا خوشمزه تر گردد.
طرز تهیه مدل های مختلف ترشی لیموترش با پوست
ترشی لیموترش که یک نوع ترشی محبوب است که طعم غذا را ترش و ملس می نماید. این ترشی خوشمزه با مواد اولیه لیموترش و سیاه دانه آماده می گردد. در شهرهای مختلف ایران، این ترشی محبوب با دستور پخت های متنوعی آماده می گردد. در ادامه طرز تهیه لیموترش با پوست را با روش شهرهای مختلف آموزش می دهیم، پس اگر دوست دارید طعم خوشمزه لیموترش را پس از یک ماه امتحان کنید، روش های تهیه ترشی لیموترش را دنبال کنید.
برای مطالعه طرز تهیه انواع ترشی تابستانی
طرز تهیه ترشی لیموترش بندری
در این روش تهیه، طعم ترش لیموترش را با تندی ادویه ها مخلوط می کنیم تا ترشی تندتر گردد. اگر طعم تندترشی را دوست ندارید، میزان فلفل قرمز و سیاه را در ترشی کم تر کنید.
مواد لازم:
مواد اولیه | میزان |
لیموترش | 12 عدد |
سرکه | 2 پیمانه |
نمک | به میزان لازم |
فلفل سیاه و قرمز | به میزان لازم |
سیر | 2 حبه |
سیاه دانه و تخم گشنیز | به میزان لازم |
آب لیمو | به میزان لازم |
مراحل تهیه ترشی لیموترش بندری
1.در اولین مرحله تهیه ترشی لیمو ترش بندری، لیموها را تمیز بشویید و آنها را خشک کنید. پس از اینکه لیموها کاملا خشک شد، آن ها را به صورت ورقه ای با تخته آشپزخانه خرد کنید و آب آن ها را بگیرید.
2.تخم گشتیز را در یک تابه میانه تف دهید تا خامی آن گرفته گردد. پس از تف خوردن تخم گشنیز، فلفل سیاه و قرمز را به آن اضافه کنید تا تخم گشنیز طعم ادویه ها را به خود بگیرد.
3.یک شیشه میانه برای نگهداری ترشی انتخاب کنید و لیمو های ورق ای شده را داخل شیشه بریزید و نمک، سرکه وآب لیمو را به لیمو ترش اضافه کنید. در آخرین قدم تخم گشتیز تف داده شده و سیاه دانه را به ترشی اضافه کنید. سپس درب ترشی را محکم ببنید و فرصت دهید که ترشی در مدت زمان دو تا سه هفته جا بیفتد.
فوت وفن: در زمان ریختن ترشی در شیشه دقت کنید که شیشه را کامل پر نکنید؛ چون لیموترش آب می اندازد. ممکن است در زمان باز کردن درب ترشی، میزانی از آن به بیرون شیشه بریزد.
طرز تهیه ترشی لیموترش بلوچی
اگر طعم غذاهای جنوبی را امتحان نموده باشید، طعم تند غذاهای جنوبی را فراموش نمی کنید. ترشی لیموترش یکی از غذاهای محبوب بلوچی است که همراه غذا سرو می گردد و طعم غذا را تندتر می نماید. در بعضی از دستور پخت های محلی این ترشی بدون پوست تهیه می گردد.
مواد لازم:
مواد اولیه | میزان |
لیموترش | 500 گرم |
سیر | 3 حبه |
نمک | به میزان لازم |
فلفل قرمز و ادویه بلوچی | 1 قاشق غذا خوری |
مراحل تهیه ترشی لیموترش بلوچی
1.در مرحله اول تهیه ترشی لیمو ترش بلوچی، لیموها را بشویید و آن ها را خشک کنید. لیموها پوست بگیرد و هسته آن ها را با هسته گیر میوه خارج کنید.
2.لیموهای پوست شده را داخل شیشه درب دار برزید و سیر له شده را با نمک، فلفل قرمز تند و ادویه بلوچی به شیشه ترشی اضافه کنید. درب شیشه را ببنید و آن را در مکانی قرار دهید که نور مستقیم آفتاب به آن بخورد. هر یک روز در میان درب ترشی را باز کنید و مواد را باهم هم بزنید تا مواد ترشی به خوبی باهم له شوند. ترشی لیمو ترش بلوچی پس از دو و سه هفته آماده می گردد.
فوت وفن: ادویه بلوچی شامل: سیر، ریحان و فلفل هندی است و این ادویه در جنوب به کالی مرچ معروف است.
طرز تهیه ترشی لیموترش شیرازی
در روش تهیه ترشی لیموترش شیرازی؛ برای خوشمزه ترشدن ترشی عطروطعم لیموشیرازی را اضافه می کنیم. بعد از تهیه این ترشی خوشمزه و امتحان کردن طعم آن، متوجه می گردد که خوشمزه ترین ترشی بوده که تا الان امتحان نموده اید.
مواد لازم:
مواد اولیه | میزان |
لیموترش | 500 گرم |
سرکه | 1.5 لیتر |
نمک | 1 قاشق غذا خوری |
مراحل تهیه ترشی لیموترش شیرازی
1.در روش تهیه ترشی لیمو ترش شیرازی در مرحله اول باید لیموها را برای ترشی آماده کنید. لیموها را بشویید و پوست آن ها را جدا کنید. دقت کنیدکه برای تهیه این روش ترشی لیمو ترش نباید هیچ تکه ای از لیمو ترش به پوست آن چسیبده باشد.
فوت وفن: در زمان انتخاب لیموترش برای تهیه ترشی از لیموترش کوچک بهره ببرید.
2.برای گرفتن تلخی پوست لیمو ترش، یک قابلمه مناسب با میزان پوست لیمو ترش انتخاب کنید و داخل قابلمه را آب بریزد و اجازه دهید که آب به جوش بیاید. پوست لیمو ترش را به قابلمه اضافه کنید، اجازه دهید که پوست لیمو ترش در مدت زمان 5 دقیقه در آب بجوشد. حرارت را خاموش کنید و پوست لیمو ترش را آبکشی کنید. این مرحله را 3 یا 4 بار تکرار کنید تا تلخی پوست لیمو ترش کاملا گرفته گردد. پوست لیمو ترش حرارت دیده را روی پارچه تمیز قرار دهید و اجازه دهید که 1 تا 2 روز پوست لیمو ترش کاملا خشک گردد.
3.برای تهیه سس ترشی، سرکه را داخل یک ظرف برزید و نمک را به آن اضافه کنید. سرکه و نمک را به خوبی باهم مخلوط کنید تا نمک در سرکه ترکیب گردد.
4.در آخرین مرحله برای نگهداری ترشی، یک شیشه درب دار مناسب انتخاب کنید و پوست لیمو ترش خشک شده را داخل شیشه بریزد و سس ترشی را به آن اضافه کنید و شیشه ترشی را در جایی خشک و خنک نگهداری کنید. ترشی لیمو ترش شیرازی بعد از گذشت 7 روز آماده است. این ترشی را همراه با غذا نوش جان کنید و از طعم ترش آن لذت ببرید.
برای مطالعه روش تهیه ترشی ربی (مشهدی)
طرز تهیه ترشی لیموترش با روغن زیتون
تهیه ترشی لیموترش با روغن زیتون نه تنها طعم خوشمزه تری به غذای شما می دهد، بلکه خواص درمانی دارد و به سلامت بدن یاری می نماید.
مواد لازم:
مواد اولیه | میزان |
لیموترش | 500 گرم |
روغن زیتون | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
مراحل تهیه ترشی لیموترش با روغن زیتون
1.در روش تهیه لیمو ترش با روغن زیتون در مرحله اول، لیمو ترش ها را بشویید و آن ها را به صورت ورقه ای خرد کنید.
2.یک شیشه درب دار مناسب برای تهیه ترشی آماده کنید و یک لایه لیمو ترش ورق شده اضافه کنید و در لایه بالاتر نمک به آن اضافه کنید. این کار را تا زمانی تکرار کنید تا همه لیموهای ترش ورق شده داخل شیشه ترشی ریخته شده باشد.
3.در مرحله آخر روغن زیتون را به شیشه ترشی اضافه کنید ودرب ترشی را محکم ببنید. شیشه ترشی را با دست تکان دهید تا مواد ترشی کاملا باهم مخلوط گردد.
طرز تهیه ترشی لیموترش هندی
ترشی لیموترش در منطقه های آسیایی به ویژه در هند طرف داران زیادی دارد. در تهیه ترشی لیموترش هندی از شکر قهوه ای برای ملس ترشدن ترشی استفاده می گردد.
مواد لازم:
مواد اولیه | میزان |
لیموترش | یک ونیم کیلو |
زردچوبه | 1 قاشق غذا خوری |
شکر قهوه ای | 3 قاشق غذا خوری |
فلفل تند | 4 عدد |
نمک | 3 قاشق غذا خوری |
روغن زیتون | 1 پیمانه |
ادویه ماسالا | 1 قاشق چایخوری |
آب | 1 لیتر |
مراحل تهیه ترشی لیموترش هندی
1.در مرحله اول تهیه ترشی لیمو ترش هندی، لیموها را کامل بشویید و آنها را به چهار قسمت برش دهید. در یک قابلمه بزرگ، نصف پیمانه آب را بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم دهید و به لیمو ترش اجازه دهید که به خوبی پخته و نرم گردد. پس از اینکه لیمو ترش ها پخته شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید که لیمو ترش های پخته شده خنک شوند.
2.برای تهیه سس ترشی آب، نمک، شکر، ادویه ماسالا،زرد چوبه و خردل را باهم مخلوط کنید تا سس یکدستی بدست بیاید.
3.یک شیشه درب دار را برای نگهداری ترشی انتخاب کنید و سه چهارم شیشه، لیمو ترش و فلفل تند قرار دهید. سس ترشی را به لیمو ترش و فلفل اضافه کنید و روغن زیتون را داخل شیشه ترشی بریزید.
برای مطالعه آشنایی با خواص تمام نشدنی لیموترش و عوارض احتمال آن
طرز تهیه ترشی لیموترش با آبلیمو
روش تهیه ترشی لیموترش با لیمو یکی از دستور پخت های خانگی است که از آب لیمو در تهیه ترشی استفاده می گردد. اگر طرف دار طعم ترش و تند هستید، این روش تهیه لیموترش با آبلیمو را در خانه امتحان کنید و از طعم فراموش نشدنی این ترشی خانگی لذت ببرید.
مواد لازم:
مواد اولیه | میزان |
لیموترش | 1 کیلوگرم |
آب لیمو | به میزان لازم |
زردچوبه | 1 قاشق مربا خوری |
نمک | 4 قاشق غذا خوری |
فلفل قرمز و سیاه | 1 قاشق مربا خوری |
سیاه دانه | به میزان لازم |
مراحل تهیه ترشی لیموترش با آبلیمو
1.در قدم اول تهیه ترشی لیمو ترش با آبلیمو، لیموها را به خوبی بشویید و با پارچه تمیز آنها را خشک کنید. لیموها را داخل یک سینی بزرگ قرار دهید و سینی را در معرض نور خورشید قرار دهید؛ به لیمو ترش ها به مدت 12 ساعت اجازه دهید که کاملا خشک گردد.
فوت وفن: این مدت زمان باتوجه به شرایط آب وهوایی فرق دارد، ممکن است این زمان بیشتر باشد. نباید فراموش کنید که برای تهیه ترشی لیموترش با آبلیمو، پوست لیموترش باید کاملا خشک باشد.
2.پس از اینکه لیمو ترش ها کاملا خشک شدند، آنها را به صورت ورقه ای خرد کنید و هسته لیمو ترش ها را خارج کنید.
3.یک شیشه مناسب برای آماده کردن ترشی انتخاب کنید و لیمو ترش ورقه ای شده را داخل شیشه بریزید. نمک، فلفل سیاه وقرمز، سیاه دانه را روی لیمو ترش ها بریزید و آب لیمو را روی مواد ترشی اضافه کنید و مواد را با قاشق به خوبی باهم مخلوط کنید تا مواد ترشی یکدست گردد.
4.در مرحله بعدی، درب شیشه را محکم ببنید و شیشه ترشی را به مدت 3 روز در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید. در این مدت هر 12 ساعت یک بار مواد ترشی را باهم هم بزنید تا مواد باهم مخلوط گردد.
5.پس از گذشت سه روز، ترشی آب می اندازد. در این مرحله درب شیشه ترشی را باز کنید و آب لیمو را با مواد اضافه کنید. شیشه ترشی را به مدت یک ماه در یخچال نگه داری کنید. پس از یک ماه ترشی شما جا افتاده است.
برای مطالعه طرز تهیه ترشی کلم سفید با سرکه سفید
راهنمای کامل آشپزی برای ترشی لیموترش
- پوست لیموترش رطوبت زیادی دارد. اگر پوست لیموترش را به خوبی خشک نکنید، ترشی فاسد می گردد.
- اگر دوست دارید که ترشی طعم تندی بیشتری بگیرد و به خوبی با ترشی ترکیب گردد. فلفل سیاه و قرمز را به صورت لایه ای به ترشی اضافه کنید.
- برای تهیه ترشی ملس تر به سس ترشی میزانی شکر قهوه ای اضافه کنید.
کلام آخر
ترشی لیموترش یک ترشی ساده با طعم غافلگیرکننده است که با امتحان کردن طعم مجذوب کننده این ترشی به دنیای طعم های تازه وارد می شوید. ترشی لیموترش در کمتر از 2 ساعت آماده می گردد؛ شما می توانید این ترشی را پس از دو تا سه هفته نوش جان کنید و از طعم خوشمزه آن لذت ببرید. اگر آماده اید که یک ترشی ساده و خوشمزه را امتحان کنید؛ همین الان مواد اولیه را برای تهیه ترشی آماده کنید.
منبع: دیجیکالا مگ