طرز تهیه ژله میوه ای ساده و مجلسی
به گزارش سرمایه گذاری ایکیوسی، ژله میوه ای از آن دسته دسرهای لذیذی است که ظاهر زیبای آن سبب شده تا این ژله در دسته دسرهای مجلسی قرار بگیرد و محبوبیت بالایی کسب کند. مراحل تهیه آن بسیار آسان است و برای درست کردن این ژله شما تنها به چند میوه و یک الی دو بسته پودر ژله بدون محدودیت در انتخاب، احتیاج خواهید داشت. برای خارج کردن ژله نیز تنها کافیست با چندین فوت وفن کار آشنا شوید و سرو ژله را بسیار راحت و در زمان کوتاهی انجام دهید. در ادامه مطالب می توانید با طرز تهیه چندین ژله ساده و مجلسی میوه ای آشنا شوید.
طرز تهیه ژله میوه ای به همراه خامه
ژله میوه ای با خامه را می توانید در زمان بسیار کوتاهی آماده کنید و برای مجالس خود نیز سرو نمایید. این ژله به علت داشتن خامه، طعم متفاوتی خواهد داشت و بدون شک همه از طعم لذت بخش آن مدهوش خواهند شد. در ادامه مطالب می توانید با مراحل آماده سازی ژله میوه ای با خامه آشنا شوید.
مواد مورد احتیاج برای تهیه ژله با ژلاتین و خامه
برای تهیه ژله میوه ای با خامه باید مواد لازم در جدول زیر را تهیه کنید:
مواد لازم | اندازه |
ژله | 2 الی 3 بسته |
خامه | 400 گرم |
گلابی | به اندازه کافی |
سیب | به اندازه کافی |
هلو | به اندازه کافی |
آناناس | به اندازه کافی |
وانیل | نصف قاشق مرباخوری |
خاک قند | 5 قاشق سوپ خوری |
ژلاتین | 200 گرم |
مرحله اول
برای تهیه ژله در وهله اول احتیاج به قالب کوچک و بزرگ خواهید داشت که اطراف قالب کوچک تر از قالب بزرگ باشد. حال باید پودر ژله را در آب جوش حل نمایید و در خاتمه آب سرد را به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید که برای هر پودر ژله باید یک لیوان آب داغ و یک لیوان آب سرد بهره ببرید.
مرحله دوم
مایع ژله را درون قالب بزرگ بریزید و قالب کوچک را درون آن قرار دهید. برای جلوگیری از بالا آمدن قالب کوچک بهتر است درون قالب کوچک چندین تکه یخ یا وزنه قرار دهید. حال قالب های خود را درون یخچال قرار دهید و اجازه دهید تا ژله کاملا بسته گردد. این مدل قرار دادن قالب برای این است که در خاتمه ژله همچون لیوان توخالی باشد تا درون آن را پر کنید و درون یخچال بگذارید.
مرحله سوم
پودر ژلاتین را درون آب جوش حل نمایید و کمی خامه و پودر قند به آن اضافه کنید. حال باید قالب ژله را از درون یخچال خارج سازید و قالب کوچک را بردارید. حال شما قالب ژله ای دارید که درون آن خالی است و ظاهری همچون لیوان دارد و شما می توانید میوه ها و ترکیب پودر ژلاتین و پودرقند را درون آن بریزید. توجه داشته باشید که برای قرار دادن میوه و پودر ژلاتین و خامه درون ژله بسته شده باید در ابتدا آن را از درون قالب بزرگ خارج کنید و بعد این مرحله را انجام دهید. برای این کار کافیست قالب بزرگ را روی کتری بگذارید تا ژله با حرارت به راحتی از داخل آن خارج گردد.
مرحله آخر
در وهله آخر باید قالب را درون یخچال قرار دهید تا کاملا بسته گردد. حال قالب را مجدد خارج نمایید و درون ظرف موردنظر خود سرو نمایید. شما می توانید ژله خود را با خامه یا میوه های برش داده شده تزئین کنید و ظاهر زیبایی به آن ببخشید.
طرز تهیه ژله میوه ای با شیر
ژله میوه ای با شیر از نوع پرطرفدار ژله میوه ای است که می توانید آن را با 3 میوه محبوب چون موز، انگور و پرتقال یا حتی سایر میوه ها درست کنید. در ادامه مطالب به ترتیب مراحل درست کردن این ژله خواهیم پرداخت.
مواد مورد احتیاج برای تهیه ژله میوه ای با شیر
برای تهیه ژله میوه ای با شیر باید مواد زیر را تهیه کنید:
مواد لازم | اندازه |
ژله انگور، پرتقال و موز | از هرکدام 1 بسته |
شیر | 2 لیوان |
میوه های انگور، موز و پرتقال | به اندازه کافی |
مرحله اول
نصف هرکدام از پودر ژله ها را درون ظرفی بریزید و به همراه 1 لیوان آب داغ و بعد 1 لیوان آب سرد مخلوط کنید. کمی زمان دهید تا پودر ژله کاملا در آب حل گردد و ظاهر شفافی پیدا کند. حال قالب های کوچک خود را آماده کنید و درون آن ها با دستمال یا پنبه کمی روغن بزنید تا در خاتمه ژله به راحتی از قالب جدا گردد.
مرحله دوم
برای لایه اول به انتخاب خود از هرکدام از ترکیب های پودر ژله با آب را بریزید و درون یخچال بگذارید تا ببندد. توجه داشته باشید که شما باید میوه موز، پرتقال یا انگور را با پودر ژله با طعم خود بهره ببرید برای این کار بهتر است از 3 الی 6 قالب بهره ببرید. حال قالب های خود را از یخچال خارج کنید و میوه های هرکدام را برش داده و بر روی لایه زیرین بچینید.
مرحله سوم
لایه شیری شما نیز باید ترکیبی از پودر ژله و شیر ولرم باشد. برای ترکیب این دو کافیست ظرف خود را روی کتری قرار دهید و پودر ژله را کامل با شیر مخلوط نموده و در خاتمه این ترکیب را روی ژله میوه ای خود بریزید. حال تمامی قالب ها را درون یخچال قرار دهید تا بعد 4 الی 6 ساعت آماده سرو شوند.
مرحله آخر
در این مرحله کافیست قالب ها را خارج کنید. دور ژله های خود را با چاقو از ظرف جدا کنید یا برای جدا کردن، قالب را چند ثانیه روی کتری قرار دهید. حال شما می توانید ژله میوه های زیبای خود را درون ظرفی برگردانید و به همراه میوه سرو کنید.
طرز تهیه ژله میوه ای قالبی مجلسی
ژله میوه ای به علت داشتن ظاهری متفاوت و زیبا برای سرو در مجالس و مهمانی ها بسیار ایده آل است و شما در زمان کوتاهی با طی مراحلی آسان می توانید این ژله مجلسی را آماده سازید و بر سر سفره خود بگذارید. در ادامه مطالب می توانید با مرحله به مرحله درست کردن ژله میوه ای آشنا شوید و این ژله را درست کنید.
طرز تهیه ژله میوه ای شیشه ای
ژله میوه ای شیشه ای بسیار آسان درست می گردد و شما می توانید آن را در مجالس خود به عنوان دسری لذیذ سرو کنید. در ادامه مطالب می توانید با فرآیند آماده سازی این ژله میوه ای ساده آشنا شوید.
مواد مورد احتیاج برای درست کردن ژله میوه ای
برای درست کردن ژله میوه ای کافیست وسایل زیر را در منزل داشته باشید یا آن ها را تهیه کنید:
مواد لازم | اندازه |
پودر ژله بدون رنگ یا ژله آلوئه ورا | 1 یا 2 بسته |
میوه | هلو، کیوی، سیب، پرتقال، موز، گیلاس، آلو، نارنگی، توت فرنگی(به انتخاب خودتان) |
مرحله اول
آن دسته از میوه هایی که می خواهید در ژله مجلسی و میوه ای خود بهره ببرید را خوب بشویید و آماده کنید. اگ احتیاجی به هسته گیری و کندن پوست دارند این کار را انجام دهید. حال تمامی میوه های انتخابی خود را در تکه های کوچک و بزرگ برش دهید. البته می توانید این تکه ها را به صورت منظم و یک دست نیز انجام دهید تا ژله شما ظاهر بهتری داشته باشد. توجه داشته باشید که تعداد این تکه های میوه ای و ابعاد آن ها متناسب با ابعاد ظرف شما باشد. معمولا برای ژله میوه ای ازمیوه های لذیذی چون سیب، پرتقال، موز، نارنگی، آلو، گیلاس و… می توان استفاده نمود.
مرحله دوم
بعد از اتمام برش و آماده سازی میوه ها، پودر ژله را درون ظرفی بریزید. بدون شک با مراحل آماده سازی پودر ژله آشنایی دارید. برای این کار باید یک لیوان آب داغ را درون کاسه بریزید و با پودر ژله مخلوط کنید. شما می توانید برای این کار از ژله آلوئه ورا بهره ببرید تا در نهایت ظاهر ژله میوه ای شما همچون آکواریوم براق باشد و زیباتر دیده گردد. فرآیند مخلوط کردن پودر ژله باید تا زمانی باشد که این پودر به خوبی درون آب جوش حل گردد.
بعد از این که آرام پودر ژله را هم زدید و پودر با آب داغ مخلوط شد، می توانید یک لیوان آب سرد نیز به آن اضافه کنید. ناگفته نماند که برای راحتی کار می توانید ظرف را روی کتری بگذارید تا گرمای کتری باعث بهتر حل شدن پودر ژله گردد . آب سرد را نیز در خاتمه به مخلوط اضافه کنید تا دمای آن پایین آید که این مبحث باعث زودتر آماده شدن ژله یا به اصطلاح بسته شدن آن خواهد شد .
مرحله سوم
در این مرحله باید ظرفی که قصد دارید ژله را درون آن درست کنید را آماده نمایید. بهتر است برای درست کردن ژله از ظرف مخصوص آن بهره ببرید تا در نهایت ژله به خوبی از ظرف جدا گردد و آسیبی به زیبایی ظاهری آن نرسد. برای این کار کافیست کمی روغن به ظرف خود بزنید، ولی روغن تا حدی نباشد که باعث براق شدن ظرف گردد. برای روغن زدن می توانید از دستمال، براش آشپزی یا پنبه آغشته به روغن بهره ببرید. حال یک ردیف از تمامی میوه ها درون ظرف خود بریزید. تعداد میوه ها بهتر است برای لایه اول بالا نباشد تا ژله آماده شده بهتر در لایه های بین میوه ها نفوذ کند و آن ها را پوشش دهد .
مرحله چهارم
بعد از این که لایه اول میوه ها را درون ظرف ریختید و ژله را اضافه کردید بایستی ظرف خود را برای مدت کوتاهی درون یخچال قرار دهید تا به اصطلاح نیم بند گردد. در واقع ژله اگر کمی سفت گردد شما می توانید ظرف خود را از یخچال خارج کنید و ادامه کار را انجام دهید. به طور معمول زمان بستن ژله بین 1 الی 2 ساعت طول خواهد کشید که در این مدت را می توانید سایر کارهای خود را انجام دهید.
مرحله پنجم
در این مرحله باید ظرف ژله را از درون یخچال خارج کنید تا لایه بعدی را روی آن بچینید. برای این کار مجددا مخلوطی از انواع میوه هایی که برش زدید را داخل ظرف روی لایه قبلی بچینید و سپس ژله را روی آن بریزید. در این مرحله احتمالا دیگر احتیاجی به آخرین لایه نباشد که در غیر این صورت کافیست مجدد ظرف ژله را درون یحچال قرار دهید و دوباره آن را خارج نموده و لایه آخری را بچینید.
مرحله ششم
مرحله ششم از مراحل پایانی کار است که شما در این مرحله باید ظرف خود را حدود 5 الی 7 ساعت درون یخچال قرار دهید تا ژله شما به طور کامل بسته گردد. برای سرو ژله نیز باید ظرف را از یخچال خارج نموده و برای چندثانیه روی کتری قرار دهید تا گرمای کتری باعث راحت تر جدا شدن ژله از درون ظرف گردد. البته برای راحت جدا شدن ژله میوه ای خود می توانید ظرف خود را 1 دقیقه درون ظرفی پر از آب داغ قرار دهید تا گرمای آب داغ باعث جدا شدن ژله گردد و سپس ظرف خود را درون سینی موردنظر یا ظرفی دیگر برگردانید.
فوت و فن هایی برای تهیه ژله میوه ای
همانطور که می دانید در هر آشپزی اگر بعضی نکات را رعایت کنید می توانید در نهایت نتیجه بهتری از کار کسب کنید، ازاین رو برای درست کردن ژله میوه ای خود نیز بهتر است به نکات زیر دقت نمایید:
- برای آماده کردن ژله از یخچال بهره ببرید و فریزر را جایگزین آن نکنید. ژله در فریزر ممکن است یخ بزند و شما در هنگام برگرداندن ژله با مشکل روبرو شوید. بعلاوه قرار دادن ژله در فریزر باعث وا رفتن ژله در هنگام سرو آن می گردد.
- قبل درست کردن ژله باید ظرف خود را چرب کنید. چرب کردن ظرف باعث بهتر جدا شدن ژله در خاتمهی کار خواهد شد که اگر این کار را فراموش کنید در خاتمه با مشکل روبرو خواهید شد.
- در هنگام جدا کردن ژل بهتر است کمی قبل انجام این کار، قالب خود را روی کتری قرار دهید تا گرمای کتری باعث بهتر جدا شدن ژله از قالب گردد و ژله هنگام برگرداندن وا نرود و خراب نگردد.
- برای بهبود ظاهر ژله میوه ای خود می توانید از پودر ژله های رنگی و میوه ای بهره ببرید و برای این کار محدودیتی ندارید.
سخن پایانی
امروزه ژله های میوه ای به همراه خامه، شیر یا به صورت ساده با آب می توان درست کرد که مراحل درست کردن هرکدام بسیار آسان است. در واقع شما با کمی خلاقیت می توانید ژله میوه ای را در قالب های بزرگ و کوچک با انواع میوه در طعم های مختلفی درست کنید و روی سفره های مجالس خود به عنوان دسر سرو نمایید. البته برای خارج کردن ژله از قالب بهتر است با فوت وفن های آن آشنا شوید تا هنگام خارج کردن ژله، به مسئله ای برنخورید و ژله میوه ای شما وا نرود و خراب نگردد. اگر مایل بودید می توانید نظر خود را در خصوص طرز تهیه ژله میوه ای با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: تاپ تراول