کوآموکسی کلاو در چه مواقعی تجویز می گردد؟
به گزارش سرمایه گذاری ایکیوسی، کوآموکسی کلاو (Co-amoxiclav) دارویی است که برای درمان بیماری های عفونی توسط پزشک تجویز می گردد. اسهال،سرگیجه و تهوع از عوارض مصرف این دارو است.
خبرنگاران | سرویس سلامت - امروزه آنتی بیوتیک ها جزو جدانشدنی سبدهای دارویی در منازل شده اند به طوری که با مشاهده اولین علایم سرماخوردگی به سراغ آن ها می رویم اما ضروری است بدانید این داروها تنها در بعضی موارد خاص می تواند مفید باشد. با خبرنگاران همراه شوید تا درباره موارد مصرف و عوارض یکی از این داروها با نام کوآموکسی کلاو اطلاعات کافی به دست آورید.
کوآموکسی کلاو چیست؟
کوآموکسی کلاو (Co-amoxiclav) دارویی است که برای درمان بیماری های عفونی به خصوص عفونت های مقاوم به آموکسی سیلین مانند سینوزیت، عفونت گوش میانی، عفونت مجاری تنفسی و برونشیت مزمن تجویز می شود. کوآموکسی کلاو ترکیبی از آموکسی سیلین و اسید کلاولانیک است که هر دو از راه خوراکی به خوبی جذب می شوند. از آموکسی سیلین هم برای درمان عفونت های تنفسی و... استفاده می شود که در لینک زیر به توضیح موارد مصرف و عوارض آن پرداخته ایم.
قرص آموکسی سیلین و درمان عفونت ها
علاوه بر داروهای شیمیایی برای درمان عفونت می توانید از آنتی بیوتیک های طبیعی که در لینک زیر معرفی شده اند بهره ببرید.
موثرترین آنتی بیوتیک های طبیعی کدامند؟
کوآموکسی کلاو به صورت قرص، قرص های جویدنی و سوسپانسیون خوراکی فراوری می شود.
موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی
موارد مصرف | سینوزیت عفونت گوش میانی عفونت مجاری تنفسی برونشیت مزمن عفونت های مجاری ادراری - تناسلی عفونت های شکمی سلولیت گاز گرفتگی حیوانات عفونت شدید دندان |
عوارض | اسهال،کرامپ شکمی، سرگیجه، تهوع، تب، هپاتیت ، یرقان کلستاتیک، واکنش های حساسیتی شامل کهیر، تب، درد مفاصل، آنژیوادم، شوک آنافیلاکتیک، اریتم مولتی فرم، نکرولیز سمی پوست، درماتیت پوسته ای و سردرد، تشنج (به ندرت) |
تداخل دارویی | داروهای آلوپورینول و یا پروبنسید |
مقدار و نحوه مصرف
مقدار مصرف این دارو باید توسط پزشک معالج مشخص شود. به طور معمول برای بزرگسالان از راه خوراکی بر اساس آموکسی سیلین، هر 8 ساعت 250 میلی گرم بوده که این مقدار در عفونت های شدید دو برابر می شود.
همچنین مقدار مصرف این دارو در بچه ها بر اساس سوسپانسیون 156 حاوی 125 میلی گرم آموکسی سیلین تری هیدرات و 31.25 میلی گرم اسید کلاولانیک در هر 5 میلی لیتر سوسپانسیون برای بچه ها 8-3 ماه هر 8 ساعت 1.25 میلی لیتر، در بچه ها 9 ماه تا دو سال هر 8 ساعت 2.5 میلی لیتر و در بچه ها 6-3 سال هر 8 ساعت 5 میلی لیتر است. این مقادیر مصرف در عفونت های شدید تا 10 میلی لیتر می تواند افزایش یابد.
توجه: در صورت بروز حساسیت به این دارو سریعا به پزشک مراجعه کنید. واکنش های حساسیتی به این دارو شامل کهیر، تب، درد مفاصل، آنژیوادم و شوک آنافیلاکتیک در بیمارانی که دچار حساسیت مفرط می شوند، است.
توجه: قرص های کوآموکسی کلاو قابل جایگزینی با یکدیگر نیستند. به عنوان مثال نمی توان قرص های حاوی 500 میلی گرم آموکسی سیلین را با دو قرص حاوی 250 میلی گرم آموکسی سیلین جایگزین کرد. زیرا در این صورت مقدار کلاولانیک اسید آن دو برابر خواهد شد.
کوآموکسی کلاو ممکن است اثرات قرص های ضد بارداری خوراکی را کاهش دهد. اگر برای پیشگیری از بارداری از این روش استفاده می کنید، بهتر است در طول دوره درمان با کوآموکسی کلاو از یک روش جایگزین دیگر بهره ببرید.
بیشتر بدانید: قرص سفیکسیم برای چیست و چه عوارضی دارد؟
نکاتی که در ارتباط با مصرف این دارو باید بدانید
- برای بیماران کبدی و نوزادان توصیه می شود حتما با نظر پزشک این دارو را استفاده نمایند.
- این دارو در بیماران دارای سابقه آلرژی، بیماران مبتلا به نارسایی شدید کلیه و در بیماران مبتلا به هپاتیت شدید، باید با احتیاط فراوان مصرف شود.
- حتی در صورتی که احساس بهبودی دارید دارو را تا تمام نشدن دوره درمان قطع نکنید.
- در صورت داشتن بیماری هایی همچون بیماری کلیوی یا کبدی یا سابقه بیماری کلیوی و کبدی، آلرژی ها، آسم، تب یونجه، کهیر، منونوکلئوز با پزشک مربوطه مشورت کنید.
- در صورتی که باردار هستید، قصد باردار شدن دارید یا به نوزاد خود شیر می دهید موارد را به اطلاع پزشک برسانید.
- در صورت وجود سابقه حساسیت آلرژیک به پنی سیلین ها یا یرقان و اختلال عملکرد کبد ناشی از پنی سیلین یا کوآموکسی کلاو این دارو نباید مصرف شود.
- سوسپانسیون های خوراکی کوآموکسی کلاو با افزودن آب به آن تهیه می شود و پیش از اضافه کردن آب به آن ابتدا باید شیشه را خوب تکان داد تا پودر موجود در شیشه از هم جدا شده و راحت تر حل شود.